mlody_ Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Taki projekcik dla znajomka i jego Kadu Evolution. Konstruktywna krytyka mile widziana:) A co do czcionki Emota - wiem ze jest lipna. Dajcie mi przyklad jakiejs dobrej ktora by sie tu dobrze sprawdzila pokoj a...:) tu obrazek http://img192.imageshack.us/img192/9670/kadu4nv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Za duze... nawet jak pomniejszysz.. obrazek straci wyrazistosc a te promienie i tak beda w h*j za wielkie JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 co proponujesz? pomniejszszyc? hmm a prubowales zmiejszyc czy tak myslisz? a i czy projekt ogolnie procz wielkosci moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Może spróbuj zrobić napis który tworzyłby kształt uśmiechu jeżeli już ta forma logotypu i kolorystyki pasuje klientowi ;] Promienie jw do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Przy zmniejszaniuc to juz calkowicie napisu nie widac... calosc ok ale moim zdaniem: Bez tego zoltego wiekszy napis mozna zrobic ten napis a zamiast o wstawic toszare slonko... raczej popracowalbym nad wyrazem twarzyu w tym slonku gdyby bylo bez zoltego zamien promienie ze miejscami( w szarym slonku ) JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scelt Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Troche wyglada jak pokemon. Przedewszystkim dalbym ostrzejsze kontury i mysle, ze lepiej by wygladalo bardziej wektorowo, bardziej pod styl KDE ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 yooker1 - wielkosc promieni rozwiazalem - do kazdego rozmiaru tworze nowy obrazek :) mothman - jak wyzej + to by nie przeszlo przy mniejszych rozmiarach(chociaz mozna by postawic ) ale poco komibnowac? yooker2 - zolty zostanie. btw co w nim nie pasuje? co do szarego slonka pomysle - ale wydaje mi sie ze bylaby juz lekka przesada ze znakiem tj slonkiem scelt - koles mi to samo powiedzial :) ostrzjesze kontury? ale trybu(niebieski) czy promieni? a co do wektorow - nie znam sie ;/;/ kiedy cza bedzie neistety tenks big za odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 ok to troche podszlifowana wersja duzego + bonusik w postaci loga w rozmairze 128*128 - btw bede tu zamieszczal wsio co do projektu Kadu Revolution zrobie duzo sie nie zmienilo hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scelt Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Hmm, proponowalbym skrocic jeszcze te trojkaty i dodalbym jakis odblask z kolorem czerwonym ;>. Z niebieskim sprobuj zrobic delikatny gradient (bardziej z KDE sie bedize kojarzyc), ciekaw jestem jak to bedize wygladac wtedy. Coraz lepiej.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Racja zbyt malo koorow i kontrastow... JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 shit....niedawno sie dowiedzialem, ze ow programista ktory mial ambicje zrobic Kadu Evolution zrezygnowal z tego projektu(przebienie Kadu) i postanowil sam napisac nowy Komunikator. Więc tak: Logo skończe tak jak proponujecie, albo podobnie, albo sprubuje zalezy :). Bedzie material do portfolio lol hehehee...ok to tyle - wieczorem, albo jutro z ranca apdejt.... pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scelt Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 mlody_: jestem ciekaw czym mialoby byc to Kadu Evloution w porownaniu do zwyklego Kadu ? ;> pisac nowy komunikator to strata czasu, skoro jest ich juz tyle, ze nie wiadomo, ktory wybrac, ale powodzenia mu zycze. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 scelt - nie mam pojecia. nigdy nie mialem linuksa i raczej miec go nie bede. a robienie takich graficzek to dla mnie kolejne doswiadczenie, ktorego ciagle malo i malo :( Robienie kolejnego komunikatora dla Linuksa to widocznie dla niego tez dosiadczenie...nie wiem nie mam pojecia - ja robe grafike i sie tym zajme. btw - szkoda ze nie zobacze moich graficzek w akcji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scelt Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Mysle, ze powinienes popracowac troche nad wektorami. Masz fajne pomysly, ale czasami wydaje mi sie, ze prostota jest lepsza ;). Zerknij na ten tutorial. a dokladnie na 2 pierwsze punkty: http://www.purephotoshop.com/article/17 Moze ci sie przydac ;> pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 stary pozniej napisze ci sloa podziekowania bo teraz testuje nowe umiejetnosci i bajery i w ogole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 wilkie dzieki :) scelt - a masz moze jakies tuty o wektorach w ps?...wiem google.pl, ale moze posiadasz cos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scelt Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 Sorry, ale jako tako grafika wektorowa sie nie zajmowalem, ale te linki na pewno sie przydadza (przegladnij ta strone tam wiecej jest roznych tutoriali): http://www.purephotoshop.com/browse/10/10/Photoshop http://www.purephotoshop.com/article/119 http://www.purephotoshop.com/article/97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2005 ok tenks - zabieram sie zea przerabianie tych tutow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi