Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie odnośnie reactora...

Jak przyczepić np. rope\'a do powiedzmy, animowanej ręki bipeda, aby symulacja uwzględniła jego ruchy?

Czasami mam wrażenie, że próbowałem już wszystkiego.. :(

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Czesc :)

powiem ze nie probowalem tego zrobic :)

ale moglbys sprobowac zrobic to tak :

ten sznurek doloczyc jako child ( powinienes otrzymac efekt taki ze idzie biped ze sznurkiem i jak biped rusza reka to rusza sie i sznurek) potem nalozyc meshselec zaznaczyc te vertexy ktore cie interesuja i przeprowadzic symulacje w reaktorze. Ja bym to probowal zrobic w ten sposob , ale czy zadziala nie wiem . Mam tez watpliwosc czy nie bedzie oddzalywalo na cala strukture . Ale warto sprobowac...

Napisano

Czesc :)

sora ... musialem to robic na innym przykladzie bo ta scenke co mi przyslales to ... Musialem miec postac i szkielet , ale narazie nic mi nie wyszlo ciekawego :( ale probuje dalej .

Napisano

Ej, no co wy. Obiekty CSa mają inny opis... To tak samo jak w przypadku podłączania oczu. Przez rig szkoda bo moc zjada... A hierarchia nie działa (przy animkach)... Dlatego zawsze stosuje się przejściówkę- DUMY.

Napisano

Elo!

Mozna podczepic do reki bezposrednio... trzeba zaznaczyc ja i w reactorze/properties zaznaczyc Unyielding. Btw. to bardzo przydatna opcja - umozliwia oddzialywanie animacji juz istniejacej z symulacja fizyczna reactora.

Pozdrawiam

Gith