Gość renton79 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Witam mam pytanie jak przerobic swojego FX 5600 Gainward (780 model jakis taki numer ma). Probowalem wedlug tego opisu http://forums.newtek.com/discus/messages/2/36351.html?1040230023 ale uzywalem takich wersji programow i sterownikow: - RivaTuner 2.0 RC 156.exe - Sterowniki do Quadro 77.18_win2kxp_english_whql.exe - SQ4ScriptPack.zip (softquadro 4) - oraz MAXtreme_7.00.03.00.exe (tego jeszcze nie zdazylem uzyc) po wykonaniu paczowania sterownikow riva tunerem i pozniejszych czynnosci nie dalo sie zainstalowac sterownikow bo sie komputer resetowal musze zaznaczyc ze w riva tunerze (punkt 11. z opisu jaki zalaczylem pod linkiem u gory) nie mam tej opcji pewnie wersja juz nie ta i uzylem innej opcji juz nie pamietam nazwy ale wybhieralo sie tam typ karty i zaznaczylem QUADRO. Prosze o jakies opisy, tutoriale czy moze wskazowki jak to zrobic dobrze i jakich wersji uzyc programow i sterownikow aby na FX5600 to zadzialalo poprawnie pozdrawiam dave
hkropinski Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 miałem taką samą kartę ( bardzo fajna ) i u mnie wystarczyło, że dałem sterowniki do 6800, 6600 i Quadro. po zainstalowaniu pisało, że mam nvidie quadro fx500 i wszystko chodziło poprawnie, pozdrawiam
MF Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Hkropinski, a maxtreme dzialalo ;) ?? Co do przerobki 5600 na quadro to tutaj jest dokladny opis: http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=95150&highlight=geforce+fx+5200+quadro Niestety mojego gf fx 5500 ( fx 5200 ) nie udalo sie przerobic :(... Jezeli komus sie to powiodlo, prosze o msg ;) Pozdrawiam
Gość renton79 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Witam, wedlug tego tutoriala z guru3d.pl udalo mi sie zrobic zainstalowalem te sterowniki 42.51 bdajze byly dla fx5600 spaczowalem je zainstalowalem uprzednio tam zrobilem w riva tunerze co trzeba i na koncu zainstalowalem maxtreme 7 dla mojego maxa 7. wszystko dziala nie powiem ale.... nie widze predkosci mam wybrane w maxie maxtreme (dziwne bo w maxie pisze ze to jest wersja 6.0 i cos tam dalej) a przeciez sciagalem z nvidi te najnowsze.. mniejsza z tym moje pytanko brzmi nastepujaco dlaczego jak mam kilka skomplikowanych obiektow wszystko dziala wrecz tragicznie (nie powiem jak wlacze czajnik i mu dam maksymalna zlozonosc to nawet dziala ale nie zaskakuje szybkoscia podobny efekt byl przy direct3d) a przeciez mialo byc tak super. w d3d chociaz mi nie skakalo jak mialem wlaczony tryb smooth tylko w wireframe a tutaj w jednym i drugim strasznie sie tnie (mam zainstalowanego vraya) nie wiem czy to ma znaczenie bo gdzies mi sie o oczy obilo ze cos tam nie wspolpracuje moze sie myle. w kazdym razie jestem zawiedziony. moze cos jeszcze zle ustawilem napiszcie moze jezeli wiecie co jest nie tak pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi