COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 Witam wszystkich. Zamieszczam moją pierwszą wizualizację systemu laserowego do cięcia. Praca to jedna z pierwszych jaką zrobiłem w 3DMaxie. Pytanie mam jedno a mianowicie jak się cenić ? muszę wystawić rachunek ale chciałbym żeby to miało ręce i nogi no i oczywiście nie odbiegało od jakiegoś "standardu". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 za bardzo to się nie znam na systemach do laserowego cięcia ale model chyba jest poprawny, a render mógłby być o wiele lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 Korzystam z 3DMax 7 i free Vray i miałem mały porblem z ustawieniem światła, z tego względu że uzyskuję twarde krawędzie cienia, nie wiem jak to zniwelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 vray light w freever jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 niom jest jest można go zassać ze strony producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 Czy ja wiem? Ile Ci to zajęło? Robisz to dla firmy, znajomego, cioci, czy dziewczyny? Ja bym za taki modelik zaproponował... 250zł? Coś w ten deseń. Światło faktycznie do poprawy. Warto to oświetlić tak, by podkreślić i ukazać lepiej wnętrze urządzenia. Jak na pierwszy model w maxie, to naprawdę dobrze Ci to wyszło. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 nie podoba mi sie :( przykro mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 COrD - rodzaj cieni ustaw na vrayshadow a w ustawieniach włacz smooth oraz area. nie podoba mi sie oswietlenie (zmniejszyłbym natezenie tych omni i daj troche rozproszonego światła). w środku jest za ciemno. na pierwszy rzut okna to nie wygląda w ogóle na szyby. poza tym gdyby było tak ciemno w srodku, to raczej by to przypominało lustra a nie czarne ścianki. niebieski kolor nienaturalny - zbyt jaskrawy. pokaż siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COrD Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Shogunn: fakt faktem robię to dla firmy, a te 250 zł nie wydaje mi się zbyt wygórowaną ceną :) także pewnie się zasugeruję Twoją wypowiedzią.Dzięki. mkk3a: dzięki za info na temat oświetlenia, spróbuję dziś to jeszcze raz dziś z takimi ustawieniami. Co do oświetlenia środka i szyb. Założeniem było nie ukazywać tego co jest w środku bo to jest chronione patentami i jakimś prawem, natomiast szyby to pexi z przepuszczalnością światła na poziomie ok 40%, ale będę próbował żeby to wyglądało jak plexiglass. Siatkę i nowe rendery zamieszczę dopiero w poniedziałek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 qba: masz jakies konstruktywne uwagi czy piszesz po to zeby napisac? Bo jesli tak to te twoje 188 postow musi byc naprawde zasluzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 wybacz ale wydaje mi sie ze ten projekt nie wyszedl, moze projekt jak projekt tak ale rendering okropny, a co do kasy to koś z tej firmy ile wlezie ps. po co tyle swiatel naokolo dales? Mnostwo cieni powstało. Aha i poprzedniego posta skasowałem, bo jest on rzeczywiście zbędny tutaj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Ile wlezie to można kosić, ale z lepszymi renderami. Na razie za takie coś 250 powinno styknąć. Co prawda można się pokusic o więcej, ale lepiej nie ryzykować straty klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gd18 Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 fajne mam takie w pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 prosta konstrukcja i prościutkie tekstury, ale ogólnie ujdzie, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Jeśli to zostanie lepiej wyrenderowane to będe na Tak ale teraz niestety nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi