COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Witam wszystkich. Zamieszczam moją pierwszą wizualizację systemu laserowego do cięcia. Praca to jedna z pierwszych jaką zrobiłem w 3DMaxie. Pytanie mam jedno a mianowicie jak się cenić ? muszę wystawić rachunek ale chciałbym żeby to miało ręce i nogi no i oczywiście nie odbiegało od jakiegoś "standardu". :)
xeav Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 za bardzo to się nie znam na systemach do laserowego cięcia ale model chyba jest poprawny, a render mógłby być o wiele lepszy
COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Korzystam z 3DMax 7 i free Vray i miałem mały porblem z ustawieniem światła, z tego względu że uzyskuję twarde krawędzie cienia, nie wiem jak to zniwelować
COrD Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 niom jest jest można go zassać ze strony producenta
Shogun 3D Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Czy ja wiem? Ile Ci to zajęło? Robisz to dla firmy, znajomego, cioci, czy dziewczyny? Ja bym za taki modelik zaproponował... 250zł? Coś w ten deseń. Światło faktycznie do poprawy. Warto to oświetlić tak, by podkreślić i ukazać lepiej wnętrze urządzenia. Jak na pierwszy model w maxie, to naprawdę dobrze Ci to wyszło. :)
mkk3a Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 COrD - rodzaj cieni ustaw na vrayshadow a w ustawieniach włacz smooth oraz area. nie podoba mi sie oswietlenie (zmniejszyłbym natezenie tych omni i daj troche rozproszonego światła). w środku jest za ciemno. na pierwszy rzut okna to nie wygląda w ogóle na szyby. poza tym gdyby było tak ciemno w srodku, to raczej by to przypominało lustra a nie czarne ścianki. niebieski kolor nienaturalny - zbyt jaskrawy. pokaż siatke
COrD Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Shogunn: fakt faktem robię to dla firmy, a te 250 zł nie wydaje mi się zbyt wygórowaną ceną :) także pewnie się zasugeruję Twoją wypowiedzią.Dzięki. mkk3a: dzięki za info na temat oświetlenia, spróbuję dziś to jeszcze raz dziś z takimi ustawieniami. Co do oświetlenia środka i szyb. Założeniem było nie ukazywać tego co jest w środku bo to jest chronione patentami i jakimś prawem, natomiast szyby to pexi z przepuszczalnością światła na poziomie ok 40%, ale będę próbował żeby to wyglądało jak plexiglass. Siatkę i nowe rendery zamieszczę dopiero w poniedziałek :/
illy Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 qba: masz jakies konstruktywne uwagi czy piszesz po to zeby napisac? Bo jesli tak to te twoje 188 postow musi byc naprawde zasluzone.
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 wybacz ale wydaje mi sie ze ten projekt nie wyszedl, moze projekt jak projekt tak ale rendering okropny, a co do kasy to koś z tej firmy ile wlezie ps. po co tyle swiatel naokolo dales? Mnostwo cieni powstało. Aha i poprzedniego posta skasowałem, bo jest on rzeczywiście zbędny tutaj Pozdrawiam
Shogun 3D Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Ile wlezie to można kosić, ale z lepszymi renderami. Na razie za takie coś 250 powinno styknąć. Co prawda można się pokusic o więcej, ale lepiej nie ryzykować straty klienta.
hkropinski Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 prosta konstrukcja i prościutkie tekstury, ale ogólnie ujdzie, pozdrawiam
AGmakonts Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Jeśli to zostanie lepiej wyrenderowane to będe na Tak ale teraz niestety nie
Rekomendowane odpowiedzi