Gość seveneleven Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 witam, jestem nowy na forum i w sumie chyba ten wątek powinien się znależć w dziale 'texturing..." ale zależy mi na wypowiedziach ludzi zajmujących się architekturą :) otóż problemy z teksturami: 1. sciana ceglana - nie wiem jak poradzić sobie z efektem kafelkowania. Dodam że budynek jest olbrzymi jak na zastosowanie cegły( h=ok 30m dl. ok70m, szer.ok12m) i o ile z bliska jako tako to wygląda, to w dalszym planie -> kiszka 2. ściana żelbetowa - beton z odciśnietym szalunkiem - też kiszka. dodaje mape bump z wzorem szalunku, ale nie wygląda to tak jak powinno mam więc pytanie, czy textury np. sklejac ze sobą w photoshopie by uzyskac gigantyczna teksture na całą ścianę, a potem uvw unwrap, czy jest jakiś inny sposób? a o zaciekach na styku płyt żelbetowych to chyba sobie moge pomarzyć :) pozdrawiam i z góry dziekuję za (p)odpowiedzi i wskazówki
SansSerif Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 jednak nie ten dział. musisz mieć odpowiednie tekstury, podobne do tych na http://arroway.de/
AGmakonts Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 jest także taki program Acme costam się nazywa on renderuje tekstury cegieł bardzo przydatny
Gość seveneleven Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 heh, dzieki SansSerif, od razu wyglada to lepiej :)
Rekomendowane odpowiedzi