piotrek Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Witam, postanowiłem zrobić sobie tego tutka: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs3/tut-cave.html co prawda nie ten soft, ale spróbować można :] w związku z tym dwa pytania: 1. Jak losowo zniekształcić bryłę? - Coś w stylu maxowego modyfikatora noise. 2. Maxowy modyfikator bend - jest takie coś?? aha, dodam, że cylinder jest z poligonów, a nie z NURBS'ów
Rascal Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Mozna uzyc podstawowych deformatorow ktore sa umieszczone w Shelf lub Edit Polygons > Sculpt Polygons Tool
asblaze Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 O noisie niestety nic niewiem.... :( Bend jest... Deform>Create Nonlinear>Bend Jak znajdziesz noisa na vertexy to daj znać ;) Pozdrawiam
piotrek Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Noisa nie znalazłem, ale zrobiłem tak jak Rascal napisał: Sculpt Polygon Tools. Później zastosowałem jeszcze Smooth na Iterations (czy co tam jest) ustawione na 2 i dało to wszystko bardzo dobry rezultat. thx za pomoc: szukałem tego benda we wszystkich zakamarkach (także w menu, ale jakoś przeoczyłem), a do shelfa nie raczyłem zaglądnąć ;]
Rekomendowane odpowiedzi