Napisano 9 Sierpień 200519 l Witram wszystkich!! Do rzeczy:) Czy istnieje taka opcja w maxsie, która wyróżni krawędzie (np zmieni ich kolor) w widoku perspective? Jeśli robie krawedz (używam opcji "cut") po jednej stronie bryły, to czy jest taka opcja, która narysuje automatycznie taką samą krawędź po drugiej stronie tejże bryły? (opcja "slice plane" w tym wypadku odpada)
Napisano 9 Sierpień 200519 l możesz zrobić cut po jednej stronie, a następnie z modyfikatorów wybrać symmetry i ustawić na wybraną przez siebie oś, pozdrawiam
Napisano 9 Sierpień 200519 l Co do pierwszego pytania - w jakim celu to potrzebujesz? Nic nie wiem o kolorowaniu ale jeśli chcesz szybko wybierać zdefiniowaną wcześniej grupę krawędzi, to możesz tworzyć takie grupy i później wybierać je po nazwie. Do tworzenia i wybierania takih grup służy rozwijana lista 'named selection sets' na gónym panelu. ***EDIT hmm, problem był za prosty a ja szukałem za głęboko ;)
Napisano 9 Sierpień 200519 l hkropinski>> thx, troche to niewygodne ale ważne, ze działa:) VGT>> http://67.15.36.49/ffa/tutorials/max/joanofarc/body1.asp tu widać,ze krawędzie są wyraźnie ciemniejsze, jak to osiągnąć?
Napisano 9 Sierpień 200519 l hmm ... moze chodzi ci o edged faces ? zaznacz widok perspective i nacisnij F4