Napisano 11 Sierpień 200519 l Witam. To będzie mój pierwszy projekt, jaki zamierzam ukończyć. Proszę o porady. Życzcie mi powodznia. A oto zakończona pracka:)
Napisano 11 Sierpień 200519 l Powodzenia:) A w czym Ci pomoc? Bo masz troche do nadrobienia... Modele nawet sa niezle ale ciemno jest, daj jakies swiatla, textury dorobisz no to.... co tu wiecej pisac, przerabiaj tutki:) pozdr
Napisano 11 Sierpień 200519 l Autor To sie zmieni na koniec. Ale jednak dziękuje. :) Co prawda troche kiepy render ale to zmienie... Jutro pokaże więcej.
Napisano 11 Sierpień 200519 l w oknie daj Vray light, target direction przez okno, zmien textury, ustaw ładny render i pomęcz ogólnie scene.
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor Wydaje mi sie, że teraz jest o wiele jaśniej niż na pierwszym renderze, a i jakość obrazu jest o wiele lepsza. Wymodelowałem pare rzeczy i zmieniłem tekstury na drzwiach i szafie. Będę pracował dalej. Dzisiaj mam zamiar skończyć całą prackę.
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor troche przesadziłem z tym światłem w lampie, ale to będzie w ostatnim renderze zmienione:)
Napisano 12 Sierpień 200519 l generalnie jak już wprowadzasz do sceny światło sztuczne i naturalne to powinna być widoczna różnica temperatury barw. światła sztuczne są cieplejsze (głównie żółte - widoczne szczególnie nocą - z zewnątrz), a naturalne chłodne - błękitne niebo. światło słońca im niżej nad horyzontem tym cieplejsze. poza tym odnosze wrazenie że w tym świetle lampy nie zastosowałeś decay - dzięki temu światło traci z odległością. z fizycznego punktu widzenia pewnie powinno być decay inverse square, ale z doświadczenia wiem że czasem wystarczy inverse. po za tym przydały by mapy reflect na meblach. ale tak po za tym modele i materiały jak na początkującego całkiem niezłe. render też nawet nieźle wygląda, pomijając drobne błędy
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor Serdeczne dzięki gomo. Postanowiłem, że lampa nie będzie świeciła i dodam mocniejszy multiplayer w vrayu. Dałem dwa vray lights- 1. za kamerą, 2. w oknie, a poza tym target directional w oknie. myślę, że teraz jest lepiej.
Napisano 12 Sierpień 200519 l hmm, za oknem świeci Słońce jak dzikie, a wewnątrz ciemno jak poźnym i zachmurzonym popołudniem, albo, jak wolisz, wczesnym, niejasnym rankiem... :)
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor Mogę z dumą powiedzieć, że zakończyłem prace nad pokojem letniskowym :) Jest to mój pierwszy projekt, zatem nie wiem, jak mogę dać go do działu Finished Works... Możecie mi w tym pomóc???
Napisano 12 Sierpień 200519 l Zacznij tam temat - proste? ;) ... a mi się nie podoba oświetlenie ... oraz materac jak i poducha ... wyglądają jakoś dziwnie ... tak dziwnie wygładzone ... jak na mój gust...
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor :) Thx, ale tak miało być. Teraz będę modelował Harlelaya Dawidsona :)