Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. To będzie mój pierwszy projekt, jaki zamierzam ukończyć. Proszę o porady. Życzcie mi powodznia.

A oto zakończona pracka:)

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

materiały łokropne :) życzę ci powodzenia :)

Napisano

Powodzenia:) A w czym Ci pomoc? Bo masz troche do nadrobienia... Modele nawet sa niezle ale ciemno jest, daj jakies swiatla, textury dorobisz no to.... co tu wiecej pisac, przerabiaj tutki:) pozdr

Napisano
  • Autor

To sie zmieni na koniec. Ale jednak dziękuje. :) Co prawda troche kiepy render ale to zmienie... Jutro pokaże więcej.

Napisano

w oknie daj Vray light, target direction przez okno, zmien textury, ustaw ładny render i pomęcz ogólnie scene.

Napisano
  • Autor

Wydaje mi sie, że teraz jest o wiele jaśniej niż na pierwszym renderze, a i jakość obrazu jest o wiele lepsza. Wymodelowałem pare rzeczy i zmieniłem tekstury na drzwiach i szafie. Będę pracował dalej. Dzisiaj mam zamiar skończyć całą prackę.

Napisano
  • Autor

troche przesadziłem z tym światłem w lampie, ale to będzie w ostatnim renderze zmienione:)

Napisano

generalnie jak już wprowadzasz do sceny światło sztuczne i naturalne to powinna być widoczna różnica temperatury barw.

światła sztuczne są cieplejsze (głównie żółte - widoczne szczególnie nocą - z zewnątrz), a naturalne chłodne - błękitne niebo.

światło słońca im niżej nad horyzontem tym cieplejsze.

poza tym odnosze wrazenie że w tym świetle lampy nie zastosowałeś decay - dzięki temu światło traci z odległością. z fizycznego punktu widzenia pewnie powinno być decay inverse square, ale z doświadczenia wiem że czasem wystarczy inverse.

po za tym przydały by mapy reflect na meblach.

ale tak po za tym modele i materiały jak na początkującego całkiem niezłe.

render też nawet nieźle wygląda, pomijając drobne błędy

Napisano
  • Autor

Serdeczne dzięki gomo. Postanowiłem, że lampa nie będzie świeciła i dodam mocniejszy multiplayer w vrayu. Dałem dwa vray lights- 1. za kamerą, 2. w oknie, a poza tym target directional w oknie. myślę, że teraz jest lepiej.

Napisano

hmm, za oknem świeci Słońce jak dzikie, a wewnątrz ciemno jak poźnym i zachmurzonym popołudniem, albo, jak wolisz, wczesnym, niejasnym rankiem... :)

Napisano
  • Autor

Mogę z dumą powiedzieć, że zakończyłem prace nad pokojem letniskowym :) Jest to mój pierwszy projekt, zatem nie wiem, jak mogę dać go do działu Finished Works... Możecie mi w tym pomóc???

Napisano

Zacznij tam temat - proste? ;) ... a mi się nie podoba oświetlenie ... oraz materac jak i poducha ... wyglądają jakoś dziwnie ... tak dziwnie wygładzone ... jak na mój gust...