Cristof Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Witam Mam drobny problem. Tworzę materiał Vray'owy przezroczysty i po oświetleniu go światłem cień jaki powstaje jest taki jak z materiału całkowicie nieprzezroczystego. Dopiero po zatosowaniu Vraylight światło przechodzi na drugą stronę ale ze strasznym ziarnem ... Co zrobić żeby światła standardowe i fotometryczne też "widziały" przezroczystość ?
zeus32 Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Fajnie że o to pytasz gdybyś na to wpadł , a nikt nie odpowie to napisz : [email protected] pozdrawiam Marcin
Bobby_digital Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 mozesz zaznaczyc affect shadows w opcjach materialu albo wlaczyc caustics :)
zeus32 Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 mam szybe okienna . Okno z maxa , proboje ustawić caustic , ale nie wychodzi, czy ma znaczenie odległość TARGET DIRECTIONAL LIGHT od okna? Chce ładny cień na parkiecie , i moze jeszcze jakies odlbaski , ale jak na razie mam cos takiego , i nie mam pomyslu co zmienic zeby bylo ok. Pozdrawiam Marcin
Bacry Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 światło jak światło, ale tutaj najważniejszy jest rodzaj cienia.
Cristof Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Dzięki Bobby. Wszystkie opcje są włączone i nic ... dalej nie przepuszcza światła. Muszę to chyba jakoś obejść ... Jakby co, wciąż czekam na ewentualną podpowiedź co zrobić z tym fantem :) Zeus, czym renderujesz i jaki masz typ cienia ?
Bobby_digital Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 nie wiem nei wiem, musisz cos zle robic, moze nie masz vray shadows ustawionych ? do szyb to raczej sobie odpuscie caustics, to dla maxwellowcow zostawcie ;)
Mortom Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 jeśli te szyby niemają mieć jakiego kolwiek cienia to ja bym poprostu wszedł w PREFERENCES obiektu i odznaczył pole CAST SHADOWS
Rekomendowane odpowiedzi