Napisano 21 Sierpień 200519 l No niby to tutek z evermotion.org ale z tutoriala to ja tutaj korzystałem rzadko.... nie wiem robie go już 2 raz bo 1 próba coś mi się nie podobała. Ta wygląda moim zdaniem znacznie lepiej co o tym sądzicie... potrzebuje jakiś pomysł na światła narazie rzuciłem texa z jakiegos reflektora na wymodelowany mniej więcej kształt relfektorów i cóż będę pracował dalej choć już mnie zmęczył ten model.... krytyka mile widziana a także pomysły i pomoc ludzi obytych bardziej w tych tematach co zmienić co zostawić co przerobić. Chciałbym, żeby ten model był 1 w mojej kolekcji UKOŃCZONYCH i zrobionych na prawdę dobrze POZDRAWIAM.... a oto renderki: 2. 3. Kolor karoseri troszke oczojebny ale tak mi sie dobrze pracuje .....
Napisano 21 Sierpień 200519 l Podstawowa wada tego tuta jest to, ze zawsze wychodzi castolina. :( Jak to poprawisz to bedzie duzo lepiej. Po prawdzie to ta ciastolina taka razaca nie jest, ale jest. ;) pozdrawiam
Napisano 21 Sierpień 200519 l tak to jest jak sie uzywa chamfera na edge ;] w gruncie rzeczy chamfer nie jest taki super dla zaokraglania rogow dla mesh smooth
Napisano 21 Sierpień 200519 l sysol -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Napisano 23 Sierpień 200519 l Autor Wrzucam drobny upload: dorobiłem szyby choć ta przednia nie wygląda zaciekawie nie mam pomysłu jak ją dobrze zrobić (może jakaś podpowiedź) myśle, że reszte jest w miare okej jak na 1 skończony samochodzik... jeszcze tekstury i to wszystko... nie robie wnętrza bo najnormalniej w świecie nie chce mi się wymęczył mnie ten model... ale wróce do niego .... a tak przy okazji pytanie do moda jak się wrzuca obrazek koło tematu wątku ?? z góry dzięki za odp bo znaleźć nie mogłem.... 1: 2:
Napisano 26 Październik 200519 l No to masz czwartą wypowiedź sysol :P Jak narazie to fajnie... Ale tak jakoś nierealistycznie... Daj moze go jakoś normalnie ustawionego, i bez kolorków, tylko szarego, a i wrzuć siatkę :) 3m się :)