paimei Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Witajcie! Mam pytanko: dlaczego moje pliki *.max zajmuja tak duzo miejsca na dysku? Czy dobor metody modelowania ma tu znaczenie? Robie aktualnie swoj pokoj, mam dopiero segment, biurko i krzeslo a plik zajmuje ponad 2MB. Mozliwe ze to wina duzej liczby szczegolow bo staram sie je odwzorowac jak najdokladniej. Jest jakas metoda pozwalajaca na zmniejszenie objetosci tychze plikow, czy moze stosowanie innego rodzaju modelowania rozwiaze problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 a co masz twardziela 50mb :] ? tak na serio to zależy od skomplikowania sceny i od ilości śmieci które w niej masz - czajnik nie będzie zajmował tyle co jakis samochód czy cos takiego - u mnie średnia to 17mb na plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paimei Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 hehe cale szczescie nie twardziel jest troche wiekszy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 2MB ?? hehe to nic :) dobre autko z wnętrzem może i 50MB zajmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 jest jeszcze sposób - w ustwieniach - customize/preferences/files możesz wybrać opcję compress on save Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi