Tomasz Kucharz Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Czy ktoś się może orienruje - przy renderze sieciowym na każdym z terminali musi być zainstalowany max - czy istnieją wersje maxa/licencje przeznaczone do renderu sieciowego - oczywiście jesli mam wykupioną licencje komercyjną na 1 stanowisko ??
Tomasz Kucharz Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Ponawiam pytanie - czy jesli chce renderować sieciowo musze miec wykupioną pełną licencje na wszystkie terminale ?
3dsmaxman Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 jak masz piracka wersje, to bez problemu idzie przez siec - wiem, bo probowalem ale z wersja komercyjna moga byc juz klopoty; mozesz sprobowac zainstalowac na tych samych numerach na kilku stanowiskach (ale watpie, zeby poszlo)
SUPER_OkO Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Z tego co pamietam to w licencji jest napisane ze mozesz dodatkowo zrobic farme na 4 kompy gdzies. Najlepiej zajrzyj do licencji i poczytaj sobie. A i jak stawiasz farme to sie instaluje jako NET_RENDER na innych kompach, czyli taka mocno okrojona.
dokturpotfor Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 napewno nie na mentala. mentala masz w maxie na 2 procesory na jednym kompie. pozniej na kazdy procesor po sieci musisz miec licencje, najtaniej (od sztuki) chyba ida w softimage wychodzi lepiej jak kupowac z calym maxem: mantal ray 32bit (Qty 1-9) v3.4, license only -€ 850 mental ray 32bit (Qty 10+) v3.4, license only - € 675 to standalone pod xsi, maxa, maye. No albo vray (640 euro, 10 kompow, ile chcesz procow) ale nie uzywalem wiec nie wiem czy ma standalona.
Rekomendowane odpowiedzi