Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Panowie naczytałem się postów na tym forum o renderingu sieciowym. Posiadam pełną

verjse 3d max 7. Generalnie mówią, że wystarczy włą

czyć server i reszta kompów sie podłaczayc do servera i renderujemy.

No niestety nie przeszedłem, żadnego z kroków.

Moje pytanie: Jak postawić/uruchomić server do wspólnego renderingu? ponieważ u mnie w katalogu 3dmax-a nie mam żadneog exe o nazwie server itd .

Do tego na jednej z maszyn w momencie zaznaczenia "Net render", i wcisnięciu render pojawai sie komunikat " error creating 3ds max plugin instance for backburner.".

Proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Vrayspawner60.exe, mam . Niestety nie rozumiem działania tego exe. Najzwyczajniej go uruchamiam, na sekundke pojawia się i znika ikonka w pasku zadań i nic. Z kolei w Vray system opcja Distributed Rend, jest nie dostępna. W czym problem.?

Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli można renderować uzywając lokalnej sieci, istnieje możliwość renderowania używając łaczy internetowych tj, neostrada 640 ?. Przy takim renderingu, jaka jest potrzebna przepustowość? i na jakiej to działa zasadzie +-.

Dzięki.

Napisano

hmm... ja jak odpalam vrayspawner otwieram mi sie max z vraydummy60.max i sobie jest w pasku zadan, a ikonka w trayu sobie siedzi caly czas.

moze jakis firewall Ci cos blokuje? nie wiem, nie znam sie specjalnie na tym wiec strzelam (a noz/widelec) ;). co do renderingu na laczach internetowych to nie wiem, ale tak sadze ze nie za bardzo to moze byc wystarczajacy transfer, bo jak light-mapy czasami waza setki MB (to tylko taka dedukcja). ale chetnie bym tez sie dowiedzial czy cos takiego jest mozliwe.

ja probowalem tylko DR'a w sieci lokalnej na 2 kompach wiec nie jestem w tej dziedzinie specjalista ;]

Napisano
  • Autor

To moze inaczej, jak postawić server. Tak jak mówiłem nie mam żadnego pliku server.exe czy czegokolwiek.