Skocz do zawartości

Wytloczyc tekst - jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość micielk
Napisano

Witam wszystkich

Mam taki probkem potrzebuje wytloczyc tekst na oblej powierzchni. Zrobilem tak ze stworzylem tekst przekonwertowalem na poly nastepnie uzylem operacji Bool'a ktora nie dala w sumie nic, gdyz tekst potraktowany bevelem jest w srodku pusty wiec Bool wycina tylko same krawedzie, czy ktos moglby mi pomoc? z gory dziekuje

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość micielk
Napisano

z tylu nie sa zamkniete literki, nie wiem jak je zamknac, jesli uzyje opcji flip scienki przeskakuja do tylu i widac puste miejsca :(

Gość micielk
Napisano

gdziez znajde ta opcje? uzywam 3dsmax 5, w stosie modyfikatorow czegos takiego nie ma

Napisano

no w max'sie 5 tego jeszcze nie ma.......ale za to mozesz zaznaczyc krawedzie tekstu trzymajac shift stworzyć srodkowe scianki i potem border cap i wsio, moze pomogłem :), choc wdaje mi sie ze nie umiem tłumaczyć :P

Gość micielk
Napisano
no w max'sie 5 tego jeszcze nie ma.......ale za to mozesz zaznaczyc krawedzie tekstu trzymajac shift stworzyć srodkowe scianki i potem border cap i wsio, moze pomogłem :), choc wdaje mi sie ze nie umiem tłumaczyć :P

Zadzialalo ale tylko polowcznie o ile litera zamknieta np. M bez problemu sie zamknela ale juz np. litera w srodku z dzuira O lub A zamyka sie cala nie zostawiajac w srodku przerwy, probowalem rozne krawedzie zamykac i wciaz to samo :(

Napisano

musisz stwoirzyc obiekt TEXT (dostepny w panelu create) napisac co tam chcesz a potem dodac modyfikator extrude lub evel dam odpowiednie wartosci i gotowe Pozdrawiam

Napisano
Zadzialalo ale tylko polowcznie o ile litera zamknieta np. M bez problemu sie zamknela ale juz np. litera w srodku z dzuira O lub A zamyka sie cala nie zostawiajac w srodku przerwy, probowalem rozne krawedzie zamykac i wciaz to samo :(

Więc tak jak zrobiłes tak jak napisał misiekp i uzyłes boleana i wszło tak jak wyzej to czytaj dalej jak nie to zrób od nowa i uzyj boleana> wiec tak jak masz a to wchodzisz w poly uzywasz create łaczac pare scianek nie musisz załatac całej a tylko jakas czesc zeby max'siu wieział co ma capowac a co nie jak nie skumałes to napisz, inaczej wytłumacze, pozdro

Napisano

meze zrob text splajnem i uzyj shape merge, przekonwertuj na poly i jak przejdziesz na poziom edycji polygon'ów to bedziesz mial aktywne wlasnie te naciete przez text. extruduj je do srodka lub na zewnatrz.attachment.php?attachmentid=23245&stc=1

Napisano

rewelacyjny nie jest, ale jesli chodzi o szybkie naciecie siatki skomplikowanym kształetem to sie sprawdza. najlepiej zostawic to na koniec bo po tym modelować jest juz ciezko.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności