Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Tak tak ... wiem, że jak dam polecenie maxowi zapisać do pliku "nazwa.png" i dam 10 klatek animki to on doda numerki i będzie zapisywał każdy ... ja chce troche inaczej ...

robie render i zapisuje mi jako nazwa0000.jpg ... i cool ... teraz zmieniam ustawienia renderu i renderuje TĄ SAMĄ klatke ... ale maxiu zapisuje już jako nazwa0001.jpg ... zmieniam ustawienia ... nazwa0002.jpg ...

Jest to możliwe, albo coś podobnego?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 942
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie sluchalem jak ogladalem ale chyba w tych filmikach maxa 8 cos takiego pokazywal, znajdz watek i obejrzyj

Napisano

chodzi o to co byś za każdym f9 renderował do innego pliku automatycznie ?

Napisano
  • Autor
chodzi o to co byś za każdym f9 renderował do innego pliku automatycznie ?

W istocie ...

Napisano

hmm jest to do zrobienia troche w inny sposób - prosta aplikacja w delphi która ma podaną sciezke i nazwe pliku tzn dajesz np pod f10 w maxie sciezke c:\plik\plik.jpg i w delphi kod ze jak wyszuka okno z caption(napis na górze) 'Rendering' i potem gdy zniknie to ma wymienic nazwe pliku na plik1.jpg potem kolejno na plik2.jpg etc, jak dasz f9 pojawia sie okno z napisem 'Rendering' program sie przygotowuje, jak okno zniknie (render skonczony) to plik.jpg zmienia nazwe na plik2.jpg itd :] dajesz f9 znowu robi plik.jpg teraz zmienia sie nazwa na plik3.jpg

jest to do zrobienia ale nie z poziomu vraya/maxa (chociaz co do tego moge sie mylic)