Gość User190 Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Witam, mam pytanie tak, jak w temacie - robię stronkę w htmlu, która ma sporo podstron. Chciałbym, żeby na każdej z tych podstron była wyświetlana np. ta sama lista linków. Zmienianie po kolei każdej strony jest bardzo czasochłonne - czy jest możliwość, przy użyciu np. js importowania kawałka kodu html do statycznej strony html?? :> ...szkoda, ze html nie ma opcji include ;P
pitekkkk Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 mozesz zrobic pływające ramki w jakims kawałku strony i po bólu :)
piotrek Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 No niekoniecznie pływające :p - domyślam się że to jest menu Twojej stronki, więc tworzysz jeden plik z ramkami i do jednej z nich wrzucasz to menu (lub coś innego). Ja uwielbiam php, ale jeżeli musisz mieć "czysty" HTML, ramki to chyba jedyne rozwiązanie. pozdr
polka dot Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 radze poczytac, a przedewszytkim zajrzec do doskonalego FAQ http://www.kurshtml.boo.pl
Gość User190 Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 pływające odpadają, bo to syf - wraz z dynamiczną zmianą wielkości odnośników musiałbym automatycznie zmieniać na każdej stronie wielkość pływającej. edit: no dobrze, znalazłem skrypt dopasowujący automatycznie pływającą do wielkości wyświetlanych danych, ale dalej nie jest co do tego przekonany - wolałbym jakiś skrypt w js, albo jakieś inne rozwiązanie :) edit2: Orientuje się ktoś na ile sprawnie działający jest hosting na http://ygreg.com/hosting/cennik.php ?? 300MB za 190 zł rocznie ze wszystkim co potrzeba to chyba nie jest zastraszająco dużo? Może ktoś ma coś tańszego i sprawnie działającego??
ortheza Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 Generalnie nie ma takiego sposobu, bo js nie moze zagladac do srodka zewnetrznych plikow. Mi jednak udalo sie wymyslic cos posredniego :-) Ale nie wiem czy cie to zainteresuje bo to troche namieszane. pozdro Ortheza
lord_saskybody Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 M@ti - szkoda ze niechcesz w php tego zrobic bo to wygldało by mniej wiecej tak: (jesli sa błedy to mnie poprawic prosze): <?php include: "menu_links.html"; ?> ps. ten kod to w miejscu MENU moze spróbuj z pływajacymi ramkami tylko dodaj NOSCROLL pozdrawiam
piotrek Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Są błędy :p include ('menu_links.html'); pozdr
Gość User190 Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 Hehe, z php nie mam większych problemów, ale zależało mi na tym, żeby było w htmlu. Ortheza - z chęcią dowiem się o czym mowa :)
Rekomendowane odpowiedzi