Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie tak, jak w temacie - robię stronkę w htmlu, która ma sporo podstron. Chciałbym, żeby na każdej z tych podstron była wyświetlana np. ta sama lista linków. Zmienianie po kolei każdej strony jest bardzo czasochłonne - czy jest możliwość, przy użyciu np. js importowania kawałka kodu html do statycznej strony html?? :>

...szkoda, ze html nie ma opcji include ;P

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No niekoniecznie pływające :p - domyślam się że to jest menu Twojej stronki, więc tworzysz jeden plik z ramkami i do jednej z nich wrzucasz to menu (lub coś innego).

Ja uwielbiam php, ale jeżeli musisz mieć "czysty" HTML, ramki to chyba jedyne rozwiązanie.

pozdr

Napisano

pływające odpadają, bo to syf - wraz z dynamiczną zmianą wielkości odnośników musiałbym automatycznie zmieniać na każdej stronie wielkość pływającej.

edit: no dobrze, znalazłem skrypt dopasowujący automatycznie pływającą do wielkości wyświetlanych danych, ale dalej nie jest co do tego przekonany - wolałbym jakiś skrypt w js, albo jakieś inne rozwiązanie :)

edit2: Orientuje się ktoś na ile sprawnie działający jest hosting na http://ygreg.com/hosting/cennik.php ?? 300MB za 190 zł rocznie ze wszystkim co potrzeba to chyba nie jest zastraszająco dużo? Może ktoś ma coś tańszego i sprawnie działającego??

Napisano

Generalnie nie ma takiego sposobu, bo js nie moze zagladac do srodka zewnetrznych plikow.

Mi jednak udalo sie wymyslic cos posredniego :-) Ale nie wiem czy cie to zainteresuje bo to troche namieszane.

pozdro

Ortheza

Napisano

M@ti - szkoda ze niechcesz w php tego zrobic bo to wygldało by mniej wiecej tak: (jesli sa błedy to mnie poprawic prosze):

<?php

include: "menu_links.html";

?>

ps. ten kod to w miejscu MENU

moze spróbuj z pływajacymi ramkami tylko dodaj NOSCROLL

pozdrawiam

Napisano

Hehe, z php nie mam większych problemów, ale zależało mi na tym, żeby było w htmlu.

Ortheza - z chęcią dowiem się o czym mowa :)