rly Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 Mam pewien problem z tym swiatlem tzn. podczas renderingu scena z tym swiatlem enderuje sie na czarno.
j3d1 Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 to oznacza ze cos zle zrobiles moze zle ustawiles geometrycznie swiatlo, lub masz multiplier 0, ew. cos zaslania zrodlo swiatla
rly Napisano 3 Lipiec 2003 Autor Napisano 3 Lipiec 2003 Nie moj problem nie jest blondi .Zastanawialem sie nad tym czy ma to jakis zwiazek z HDRI(wykluczylem to po probie) a moze to cos zwiazane jest z uzyciem materialow Final rendera.Sam nie wiem o so chodzi.Dziwna rzecz bo ma to miejsce tylko w jednej scenie reszta dziala ok
robczan Napisano 5 Lipiec 2003 Napisano 5 Lipiec 2003 jak ja sobie robilem eksperymenty z GI to tez mi sie tak dzialo, choc ewidentnie scena powinna byc oswietlona... ale nie, render byl ciagle czarny wkurzające.
Gotham Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Nie używam FR, ale może jest jak w Brazilu. Czyli w parametrach GI możesz wyłączyć światłą typu Direct.
Rekomendowane odpowiedzi