Gość Crow_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Witam. Zajmuje sie grafika 2d a teraz chcialbym rozpoczac przygode z 3d. Mam dostep do 3ds max 7 a pytanie brzmi w jaka ksiazke sie zaopatrzyc? Wydawnictwo helion ma w swoich zbiorach ciekawe ksiazki ale traktuja one o starszych wersjach programu. Jak wielkie roznice sa miedzy wersja 5, 6, 7 i czy warto zaopatrywac sie w tej sytuacji w starsza ksiazke? Pozdrawiam.
xeav Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 http://www.max3d.pl/show.php?id=ksiazki osobiście polecam tutoriale
Gość Crow_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 A jak bardzo sie roznia poprzednie wersje 3ds od obecnej?? Chodzi mi o to czy warto zaopatrywac sie w ksiazke opisujaca np wersje 5??
tweety Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 np: w wersji 5 nie było Mentala a w wersji 6 i 7 jest
Ser Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Jeśli interesują cie podstawy to spokojnie podejdzie ci kazda.
slate Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Proponuje zamknac watek, ten temat byl juz walkowany dziesiatki razy. Poszukaj moze najpierw na forum, a potem pytaj. P.S. 3ds max 5. Projekty i rozwiazania, wyd. Helion
KLICEK Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 lepiej bys te 30 zloty przeznaczyl na kino z kolezanka ew zaprosil bys ja na lody albo oddal biednym zamiast wspomagac wydawnictwa ktore walkuja caly czas te same nedzny tytuly ktore nic nie ucza. Wejdz na max3d.pl kliknij w dzial tutoriale troche samozaparcia ziomek i jedziesz robisz wszystko pokoleji i masz opanowane podstawy maxa i zaczynasz dalej kombinowac samemu szukasz vidoetutoriali itp Ksiazke bym Ci polecil w ostatecznosci osobiscie mam jedna i lubie ja czytac jak zasnac nie moge ;) Jedyna ksiazka jaka mi sie przydala to "anatomia dla artystow" najswiezsze wydanie. pozdrawiam i do tutoriali odsylam
Shogun 3D Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 A ja jednak polecam książkę. Tam jest troszkę więcej komentarzy i rad, niż w tutkach. Poza tym łatwiej kika stron przewertować, żeby sobie coś przypomnieć, niż na nowo szukać tutka w sieci, albo go przewijać w poszukiwaniu jednej opcji.
Rekomendowane odpowiedzi