Dawcio_m Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Witam mam taki problem. Zrobiłem se prace ustawiłem render brazil i ustawienia, renderuje się dość długo rozumiem, ale teraz chcę kończyc prace i chce znów standardowy render żeby szybko renderowało, ale bez utraty ustawień z brazila żebym później mógł do niego wrócić. Jak to zrobić?
Hindus Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 hmm a po co ci to ? daj mniejszą rozdziałe, mniejszy sampling czy co tam odpowiada za jakosc rendera.
xeav Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 zapisz scenę, zmień na scanline, render, otwórz scenę
Dawcio_m Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Napisano 18 Wrzesień 2005 Hindus-spróbuje Xeav- myślę że tak sie nie da, bo nie zobacze tego co zrobiłem do tej pory w poprzednio zapisanym renderze. Dzięki wam za pomoc.
streaker Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Zapisz ustawienia rendera, okienko nad tym, gdzie wybierasz z jakiego widoku ma renderować.
siwy Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 w ustawieniach brazila masz opcje zapisywania ustawień rendereringu.
Gość User190 Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 ustaw preset, zapisz, a później korzystaj z tego
Bacry Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 w wersji 7 maxa jest możliwość ustawienia kilku zestawów (presets) ustawień rendera. Takie ikonki z czajniczkiem i literkami a,b,c. powinno pomóc.
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Bacry - tak to jest dobre - mi działa bez zarzutu.
Gość User190 Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Btw. popraw temat - powinno być "Przełączanie rendererów". Render to obrazek wygenerowany po renderingu (wiem, ze się nie tłumaczy tymi samymi słowami :P), a renderer to plugin do renderowania :P Masło maślane znowu wyszło ;)
Rekomendowane odpowiedzi