Napisano 18 Wrzesień 200519 l Cześć! Postanowiłem zacząć pokazywać swoje prace. Na pierwszy ogień idzie coś, co nazywam prywatnie Kabriolotem. Tak naprawdę nie wiem jak to się powinno nazywać. Wyobraziłem sobie pustynię i swobodną wycieczkę po niej z użyciem skrzydlatego środka transportu. Metodą "dziergań kolejnych" wyciągnąłem siatkę w połączenie czegoś na kształt żywego ptaka z maszyną... Wstawiam dwa rendery. Docelowo miały 2400 x 3200 px oraz 3200 x 2100 px. Oprócz dołączonych do posta miniatur wstawiam link do obu obrazów w średnich rozdzielczościach: Kabriolot render pionowy 768 x 1024 px, 139 KB Kabriolot render poziomy 1024 x 672 px, 148 KB Komputer: AMD Athlon 1700 XP/1518 MHz. RAM 512 MB. Soft: 3ds max5. System: Win 2000. Proszę o komentarze. Dodam jeszcze, że jestem świadom iż nie jest to pracka idealna. Zrobiłem ją 2 lata temu na konkurs 3d.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l chcialem sie jakos wypowiedziec ale zupelnie ta praca nie trafia do mnie...
Napisano 18 Wrzesień 200519 l pomył taki sobie, ale wykonanie o wiele gorsze, widac łączenie textur itp., render słabiótki. Tyle ode mnie :)
Napisano 19 Wrzesień 200519 l mi się ptaszek podoba, ale mogłeś się bardziej przyłożyć do tekstur, zwłaszcza otoczenia, i spód skrzydła dziwnie wyszedł. ale ogólnie całkiem ładnie.
Napisano 3 Październik 200519 l Autor Dzięki za komentarze. Jednak ktoś to ogląda :) Z tymi teksturami, to było tak, że chciałem spróbować zrobić coś, co by miało pokrycie organiczno-metalowe (coś jak cyborg). Pomysł, żeby zrobić krawędzie skrzydeł z odcinającego się materiału wziął się od promów kosmicznych. One mają antyogniowe płytki na krawędziach natarcia. P.S.: Sorki za późny odzew. Pozdrowienia
Napisano 12 Październik 200519 l ja to już chyba gdzies widziałem, bodajze na jakims konkursie 3d i bodajze nie udalo Ci sie, czy tak?
Napisano 12 Październik 200519 l Autor Zgadza się (z resztą nic dziwnego), ale nie wiem gdzie to mogłeś wcześniej widzieć... No chyba że byłeś w jury?
Napisano 13 Październik 200519 l nie przypominam sobie tej pracy będąc w jakimkolwiek jury, ale kiedyś miałem prenumerate magazynu 3D i tam były prace konkursowe, tak teraz pamiętam...pozdro
Napisano 13 Październik 200519 l hmm, dziwne, no oryginalne, w kazdym razie, no niewiem, nawet fajne.
Napisano 16 Październik 200519 l teksturki skopane, ale pomysł jest fajny, mnie się podoba lubię takie tematy