Phantom Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 zaczynam zabawe z Flashem...kiedyś musze...:P i tak na wstępiem mam pare pytań...może ktoś łaskawy znający odpowidź...mógłby mi pomóc :) 1. Podczas importowania zdjęć z Photoshop pojawia sie tło...którego być nie powinno...zawsze we flashu robi się z tego kwadrat nie wiem dlaczego :( postaram się to zobrazować :) mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem na czym polega mój ból...ogólnie nie moge zaznaczeń z PS wrzucać do Flasha bo robi mi białe tło !! Da się tego pozbyć i kopiować vel importować co się chce?? prosze o pomoc [urwanie glowy][hmmm]...
pileq Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Witaj! 1. Sciagnij sobie triala ( :D ) Fireworks MX ze strony Macromedii. 2. I sciągnij tego tutoriala, którego zrobilem :) (nie wiem ktory plik bedzie lepszy, avi jest pod DiVX\'a 5.05) http://pileq.neostrada.pl/tutoriale/tutorial.exe http://pileq.neostrada.pl/tutoriale/tutorial.avi Robione na rozdzielczość 1024x768, rano powinny się uploadnąć :) See Ya !
Phantom Napisano 4 Lipiec 2003 Autor Napisano 4 Lipiec 2003 ściągłem...i nie odpala się... a co do 1...to mam Coldfusion MX Flash MX Fireworks MX Freehand MX Dreamweaver MX... i co dalej?? :)
pileq Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 o jestes! Poczekaj z 30 minut az sie uporam z ftp.
Phantom Napisano 4 Lipiec 2003 Autor Napisano 4 Lipiec 2003 heh...no dobra...a nie łatwiej powiedzieć?? :D pozdro...
pileq Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Dobra juz sa oba pliki, btw uzywasz wogóle jakoś tego coldfusion albo freehanda ?? Powiedzieć niby latwiej, ale tak jest bardziej \"professional\" :D [piwo]
bartonfink Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Phantom sa 3 rozwiazania twojego problemu :) 1. obrazek zapisujesz jako gif z maska poczym wzucasz do flasha 2. zapisujesz obrazek jako np jpg poczym juz we flashu robisz dla niego maske(ksztalt jest okragly wiec zajmie to jakies 4 do 5 sekund :) 3 Mozesz sie zaopatrzyc w plugin (niestety nie darmowy) \"psd2fla\" ktory wyzuca caly projekt (wraz z warstwami) do flasha pozdro
Phantom Napisano 5 Lipiec 2003 Autor Napisano 5 Lipiec 2003 dzięki barton 1 metoda mi najbardziej pasuje...a co do 3 to oj jak bardzo by się przydała :D pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi