Skip to content

NeeD Help...

Featured Replies

zaczynam zabawe z Flashem...kiedyś musze...:P i tak na wstępiem mam pare pytań...może ktoś łaskawy znający odpowidź...mógłby mi pomóc :)

1. Podczas importowania zdjęć z Photoshop pojawia sie tło...którego być nie powinno...zawsze we flashu robi się z tego kwadrat nie wiem dlaczego :(

postaram się to zobrazować :)

problem.jpg

mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem na czym polega mój ból...ogólnie nie moge zaznaczeń z PS wrzucać do Flasha bo robi mi białe tło !! Da się tego pozbyć i kopiować vel importować co się chce??

prosze o pomoc [urwanie glowy][hmmm]...

• Replies 7
  • Views 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Author

ściągłem...i nie odpala się...

a co do 1...to mam

Coldfusion MX

Flash MX

Fireworks MX

Freehand MX

Dreamweaver MX...

i co dalej?? :)

o jestes!

Poczekaj z 30 minut az sie uporam z ftp.

• Author

heh...no dobra...a nie łatwiej powiedzieć?? :D

pozdro...

Dobra juz sa oba pliki, btw uzywasz wogóle jakoś tego coldfusion albo freehanda ?? Powiedzieć niby latwiej, ale tak jest bardziej \"professional\" :D [piwo]

Phantom sa 3 rozwiazania twojego problemu :)

1. obrazek zapisujesz jako gif z maska poczym wzucasz do flasha

2. zapisujesz obrazek jako np jpg poczym juz we flashu robisz dla niego maske(ksztalt jest okragly wiec zajmie to jakies 4 do 5 sekund :)

3 Mozesz sie zaopatrzyc w plugin (niestety nie darmowy) \"psd2fla\" ktory wyzuca caly projekt (wraz z warstwami) do flasha

pozdro

• Author

dzięki barton 1 metoda mi najbardziej pasuje...a co do 3 to oj jak bardzo by się przydała :D

pozdro...