Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

zaczynam zabawe z Flashem...kiedyś musze...:P i tak na wstępiem mam pare pytań...może ktoś łaskawy znający odpowidź...mógłby mi pomóc :)

1. Podczas importowania zdjęć z Photoshop pojawia sie tło...którego być nie powinno...zawsze we flashu robi się z tego kwadrat nie wiem dlaczego :(

postaram się to zobrazować :)

problem.jpg

mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem na czym polega mój ból...ogólnie nie moge zaznaczeń z PS wrzucać do Flasha bo robi mi białe tło !! Da się tego pozbyć i kopiować vel importować co się chce??

prosze o pomoc [urwanie glowy][hmmm]...

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj!

1. Sciagnij sobie triala ( :D ) Fireworks MX ze strony Macromedii.

2. I sciągnij tego tutoriala, którego zrobilem :) (nie wiem ktory plik bedzie lepszy, avi jest pod DiVX\'a 5.05)

http://pileq.neostrada.pl/tutoriale/tutorial.exe

http://pileq.neostrada.pl/tutoriale/tutorial.avi

Robione na rozdzielczość 1024x768, rano powinny się uploadnąć :) See Ya !

Napisano
  • Autor

ściągłem...i nie odpala się...

a co do 1...to mam

Coldfusion MX

Flash MX

Fireworks MX

Freehand MX

Dreamweaver MX...

i co dalej?? :)

Napisano

Dobra juz sa oba pliki, btw uzywasz wogóle jakoś tego coldfusion albo freehanda ?? Powiedzieć niby latwiej, ale tak jest bardziej \"professional\" :D [piwo]

Napisano

Phantom sa 3 rozwiazania twojego problemu :)

1. obrazek zapisujesz jako gif z maska poczym wzucasz do flasha

2. zapisujesz obrazek jako np jpg poczym juz we flashu robisz dla niego maske(ksztalt jest okragly wiec zajmie to jakies 4 do 5 sekund :)

3 Mozesz sie zaopatrzyc w plugin (niestety nie darmowy) \"psd2fla\" ktory wyzuca caly projekt (wraz z warstwami) do flasha

pozdro

Napisano
  • Autor

dzięki barton 1 metoda mi najbardziej pasuje...a co do 3 to oj jak bardzo by się przydała :D

pozdro...