Spliner Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Witam! Miałem chwilę wolnego czasu, więc postanowiłem zrobić taką oto sobie lampkę. efekty możecie obserwować poniżej. Liczę na wasze komentarze. Napewno mi pomogą. CYA. PS: Materiały tymczasowe, tło w ostatecznej wersji też bedzie inne(mam zamiar puźniej zrobić z tego scenkę...).
Kr3tz Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 To coś odstające z kulką na końcu jest za cienkie. A tak po za tym to witam(y) na forum ;]
Kronos Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Witam! :D Model wygląda ok poza samą lampą która jest za płaska i "To coś odstające z kulką na końcu jest za cienkie" ;] Poproszę o render z szarymi materiałami, światłami i cieniami, żeby można było przyjrzeć się modelowi. Niedawno robiłem podobna lampkę Zapraszam pozdrawiam
tomeus Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Za kanciaste....Żuca to się w oczy tylko na górze lampki
Spliner Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Ja również witam, ale na forum juz troche czasu jestem, tylko nie miałem czasu "tworzyć"(szkoła, szkoła, póżniej wyjechałem, itp...). Kronos>> model poprawiłem, zrobiłem render z szarym materiałem i jedną lampką + cienie. Tomeus>> j.w. Junior>> jest oparta na maksymalnej długości tej, którą mam przed sobą :D Jedyna różnica to to, że oryginał ma wcięcia na górze no i kolor(oryginał jest niebieski:D). W załączniku update. Liczę na dalsze komentarze :D.
Spliner Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Napisano 22 Wrzesień 2005 Aha, jak skończe wszystkie materiały to domodeluje jeszcze jakieś proste otoczenie (biurko+ coś na nim), dorobie dobre oświetlenie, itp. Komentujcie, i powiedzcie co czeba zmienić, a ja będę sie starał w miare możliwości to poprawić. To tyle , CYA.
*NicoN_ Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 jezu ludzie... czy wy wszystkie śmieci musicie wrzucać odrazu na poważne forum??? - Render słaby sorry ale mam kiepski dzien... Po prostu ludzie bardziej sie strajcie... Jakies pomysly! a nie o samych lampkach!
Kr3tz Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Ekhm... Zacytujmy... "Jeśli ja mam zły dzień, to każdy musi go mieć?" ...czy jakoś tak ;P PS. Sorry za ot
Spliner Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Napisano 22 Wrzesień 2005 Co do rendera, to jest słaby, bo robie to w Cinemie 4D i nie wiem, jak to tam można lepiej wyrenderować... a co do tego "ŚMIECIA" to ja sie po prostu ucze i licze, że wy mi w tym pomożecie... THX, to tyle na teraz... CYA.
Spliner Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Postanowiłem zrobić z tego wizualkę, więc dalszy ciąg wątku jest pod adresem : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=274979#post274979
scur_ek Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Spliner, witaj, widać nie jestem jedyny który robi w C4D :)) Radził bym poczytać apropo Radiosity, naprawde świetne efekty daje, jak by co to zapraszam na naszą stronę, jest jeden fajny tutek o radiosity ;) http://www.http://www.orca.mila.edu.pl/~Grafika3D/ Pozdrawiam i życze owocnej pracy
Rekomendowane odpowiedzi