Gość alsababnur Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 witam ..jestem tu nowy i chcialbym sprobowac sil w tym programie i tu od razu pare pytan. jakie powinienem posiadac programy i do czego ich uzywac aby robic modele ludzi lacznie z twarzami oczywiscie chodzi tu o 3d. w gre moze rownierz wejsc animacja.i jak nazywa sie program ktory wygeneruje np postac ze zdjecia oczywiscie 3d.. a moze sa gdies instrukcje jak sie poslugiwac tymi programami po polsku..czy program fotoszop lub korel moze sie przydac do tworzenia takich obrazow w fotoszopie obrabialem dotychczas tylko zdjecia i nawet nie wiem czy mozna tam robic rysunki od podstaw... dziekuje wszystkim tym ktorzy zechca mi udzielic odpowiedzi na te nurtujace mnie pytania a tych dla ktorych wydaja sie one proste i glupie przepraszam....
xeav Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 zacznij od przeglądnięcia tutoriali -Tutoriale-
RA Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 lol Programy 3D: 3dsmax Maya Lightwave XSI Softimage Wings Z modeller Blender i wiele innych... Program generujacy modele 3D ze zdjec... hmm bylo kiedys w niusach, ale watpie zebys byl jakims majetnym filantropem abys mogl sobie na cos takiego pozwolic... Instrukcje po polsku - tutoriale alias samouczki... W fotosklepie zrobisz grafike 2D i to napewno od poczatku do konca... pozdrawiam
piotrek Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Progamów do grafiki 3D jest wiele: Maya, max, Lightwave Softimage XSI czy darmowy Wings albo Blender. ktory wygeneruje np postac ze zdjecia oczywiscie 3d Generujesz Ty sam, program w tym tylko pomaga - nie ma softu, który ma przyciski w stylu: "zrób człowieka", "zrób psa", zrób ładny krajobraz" :) Photoshop da sobie radę - oczywiście ważne są Twoje umiejętności pozdr
Bzyku Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 program ktory wygeneruje postac ze zdjecia hym wiem ;) program zwie się "nauka modelingu w 3dsmax itp." czyt. troche tutoriali i silnej woli a by nie zapomniec o helpie dalej "F1". a co to jest fotoszop i korel nieznam :) ale przyda ci sie obojetnie jaki program do 2d jak np. photoshop, painter czy paint shop pro i jakie tam jeszcze są milej nauki a i jeszcze jedno temat hym g....o mowi przeczytaj regulamin dowiesz sie wiecej milej lektory
tweety Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 zawsze mnie zastanawiało dlaczego nowi ludzie zawsze chcą robić w 3D " ludzi lacznie z twarzami oczywiscie". :D co do programu: był kiedyś zamiennik skanera 3D. na którymś CD od ComputerArts było jego demko: wsadzasz model rysujesz markery na kartce, focisz z każdej strony, potem do programu i voila. LowPoly z masą bugów w siatce ale zawsze to 3D. :] Pozdrawiam
Bzyku Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 tweety co to by byl za czlowiek bez twarzy heh :D
Rekomendowane odpowiedzi