Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam ..jestem tu nowy i chcialbym sprobowac sil w tym programie i tu od razu pare pytan. jakie powinienem posiadac programy i do czego ich uzywac aby robic modele ludzi lacznie z twarzami oczywiscie chodzi tu o 3d. w gre moze rownierz wejsc animacja.i jak nazywa sie program ktory wygeneruje np postac ze zdjecia oczywiscie 3d.. a moze sa gdies instrukcje jak sie poslugiwac tymi programami po polsku..czy program fotoszop lub korel moze sie przydac do tworzenia takich obrazow w fotoszopie obrabialem dotychczas tylko zdjecia i nawet nie wiem czy mozna tam robic rysunki od podstaw... dziekuje wszystkim tym ktorzy zechca mi udzielic odpowiedzi na te nurtujace mnie pytania a tych dla ktorych wydaja sie one proste i glupie przepraszam....

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 915
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

lol

Programy 3D:

3dsmax

Maya

Lightwave

XSI Softimage

Wings

Z modeller

Blender

i wiele innych...

Program generujacy modele 3D ze zdjec... hmm bylo kiedys w niusach, ale watpie zebys byl jakims majetnym filantropem abys mogl sobie na cos takiego pozwolic...

Instrukcje po polsku - tutoriale alias samouczki...

W fotosklepie zrobisz grafike 2D i to napewno od poczatku do konca...

pozdrawiam

Napisano

Progamów do grafiki 3D jest wiele: Maya, max, Lightwave Softimage XSI czy darmowy Wings albo Blender.

ktory wygeneruje np postac ze zdjecia oczywiscie 3d

Generujesz Ty sam, program w tym tylko pomaga - nie ma softu, który ma przyciski w stylu: "zrób człowieka", "zrób psa", zrób ładny krajobraz" :)

Photoshop da sobie radę - oczywiście ważne są Twoje umiejętności

pozdr

Napisano

program ktory wygeneruje postac ze zdjecia hym wiem ;) program zwie się "nauka modelingu w 3dsmax itp." czyt. troche tutoriali i silnej woli a by nie zapomniec o helpie dalej "F1".

a co to jest fotoszop i korel nieznam :) ale przyda ci sie obojetnie jaki program do 2d jak np. photoshop, painter czy paint shop pro i jakie tam jeszcze są milej nauki a i jeszcze jedno temat hym g....o mowi przeczytaj regulamin dowiesz sie wiecej milej lektory

Napisano

zawsze mnie zastanawiało dlaczego nowi ludzie zawsze chcą robić w 3D " ludzi lacznie z twarzami oczywiscie". :D

co do programu: był kiedyś zamiennik skanera 3D. na którymś CD od ComputerArts było jego demko: wsadzasz model rysujesz markery na kartce, focisz z każdej strony, potem do programu i voila. LowPoly z masą bugów w siatce ale zawsze to 3D. :]

Pozdrawiam