Napisano 20 Wrzesień 200519 l siemka zamieszczam moje ostanie wypociny (niestety nadal myszka) . Malowanko zajelo mi moze w sumie ze 4h. Jest to jeszcze WIP, bede poprawiac bledy ktore widac juz na pierwszy rzut oka. Oczywiscie nie wyszlo jakbym chcial (tak chyba jest zawsze :() Stawiam sobie za wysokie progi :P. No coz ziarko po ziarnku.... Maluje od niedawna ale wydaje mi sie ze jest coraz lepiej ;] pozdro
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Bardzo fajna praca :) Moim zdaniem tylko te krzaczki (patyki?) po prawej stronie troche za wyraźne w porównaniu do reszty. Ale ogólnie bardzo mi się podoba i jestem pod wrażeniem, tym bardziej że robiłeś to za pomocą myszki ;) Pozdro
Napisano 20 Wrzesień 200519 l o ..dobre dobre bardzo dobre...tylko może gdzie niegdzie odbicie patyków w wodzie odrobinke za ostre a tako to ok
Napisano 21 Wrzesień 200519 l no rzeczywiscie krzaczki po prawej musze troche podszlifowac. Dzieki za komentarze , niedlugo popoprawiam i wrzuce nastepny "render" :D
Napisano 21 Wrzesień 200519 l tez tak mysle (tzn ze sie da cos wiecej z tego wyciagnac) ;] wiec jeszcze nad tym popracuje [ale i tak nie wyjdzie tak jakbym chcial (wiadomo-zawsze tak jest :() ]. Musze sie jeszcze nauczyc troche (tzn WIELE :]...) bo widac Smudge'a za bardzo. ta choina po lewej na skale (hehe jakas taka dziwna mi wyszla) jest jeszcze do dopracowania widac niezaostrzone galezie tzn -widac czasami tylko podklad. Jeszcze sie pobawie troche z oswietleniem i niedlugo cos wrzuce pozdro
Napisano 29 Wrzesień 200519 l To woła o pomstę do nieba! Widzę, że co poniektórzy tutaj, chcą być ultra mega super hiper trendy jazzy i epatują językiem angielskim(trendowiczu czytaj: 'english language'). Ja się modą brzydzę zwłaszcza głupią i kretyńską i dlatego irytują mnie patafiany, które wolą używać 'english language' od ojczystego języka, bo im się durnie wydaje, że lepiej zabrzmi i wypadnie. A jak to wypada to możemy zobaczyć na przykład tutaj u tego jegomościa.... Caspik zapomniałeś o 'the' ! a gdzie to masz wsadzić, to pewnie sam na to wpadniesz poligloto.... Ta praktyka jest tu nagminna. Nawet w spisie działów część jest po angielsku! Czy ktoś mi powie w końcu , czy to forum jest polsko, czy angielskojęzyczne?
Napisano 29 Wrzesień 200519 l sluchaj koles jak Ciebie to tak cholernie razi to zostaw to dla siebie albo nadmien po cichu ze w tytule jest blad "THE lake in THE fog". Tytuly po angielsku? a co masz z tym jakis problem? Ktos w dziale PKSWWTT(czyt. prace ktore sa w trakcie tworzeni) ostatnio robi "cuisine" co tez jest bledem bo brakuje "la" ale czy ktos sie przyczepil? P.S Przepraszam ze nie uzywalem polskich znakow ale to koliduje z moimi imperatywami i ogolonie rzecz ujmujac latwiej jest mi sie tak wyrazac... Zeby nie bylo ze caly post to OT, to mysle ze te czarne krzczki sa za wyrazne, i woda chyba za mocno odbija jak na taka mgle...
Napisano 29 Wrzesień 200519 l eax formułujesz zdania niejasno, zwałaszcza druga część 'wywodu'- wytłumacz o co chodzi... Jeśli nie widzisz problemu, to współczuję szczerze.... a tytuł dalej źle, heheheh ...tragedia.... P.S. nie jestem twoim 'kolesiem'
Napisano 29 Wrzesień 200519 l papaVader- Co sie czepiasz teraz o tytul? Po to zaczales OT zeby mi robic wywody na temat jez. angielskiego. ??? CO ci nie pasuje w jez. angielskim ,ze robisz taki dramat ze strona jest polska a wiele topic'ow jest o angielskim tytule...Wedlug mnie to chore zwracac uwage na takie szczegoly , ktore nie wnosza nic istotnego do wartosci prezentowanej pracy. pozdro
Napisano 29 Wrzesień 200519 l lol papavader--> masz cos z glowa(bo rozumiem ze mozgu nie masz)?? nie rozumiem jaki ty tu widzisz problem?? a czemu sie nie czepisz (skoro jestes taki obronca j.pol) ze wiekszosc nie uzywa polskich znakow?? he?? ps. takie pytanie ile razy spadles w dziecinstwie na glowe?? ps2. jak chcesz podyskutowac to w moim profilu masz moj nr gg (zapraszam) :D a zeby nie bylo ze tylo ot i ot podoba mi sie lewa strona obrazka prawa jakos do mnie nie przemawia(chodzi o czarne krzaczki)....:)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l poprawilem krzaczki po prawej i podreperowalem wode (ocencie sami czy wyglada lepiej czy gorzej) - widac jeszcze nierowne pociagniecia na lustrze wody, bede musial poprawic bo myszka to chocby sie chcialo to sie nie da
Napisano 29 Wrzesień 200519 l lol papavader--> masz cos z glowa(bo rozumiem ze mozgu nie masz)?? nie rozumiem jaki ty tu widzisz problem?? a czemu sie nie czepisz (skoro jestes taki obronca j.pol) ze wiekszosc nie uzywa polskich znakow?? he?? ps. takie pytanie ile razy spadles w dziecinstwie na glowe?? ps2. jak chcesz podyskutowac to w moim profilu masz moj nr gg (zapraszam) :D a zeby nie bylo ze tylo ot i ot podoba mi sie lewa strona obrazka prawa jakos do mnie nie przemawia(chodzi o czarne krzaczki)....:) słuchaj prostoto...nie czepiam się polskich znaków, bo to jest inny temat zupełnie... A jeśli twoje kontrargumenty mają wyglądać w ten sposób, że usuiłujesz obrazić swojego rozmówcę, to daruj sobie, po coż sie tak strasznie kompromitować? Nie sądzisz chyba, że traciłbym czas na dyskusję z kimś , kto zachowuje się w ten sposób. Jak dla mnie to nie istniejesz na tym forum, od tej chwili. Możesz więc nie podejmować próby polemiki ze mną, albo jeśli w jakiś sposób ci to ulży i uleczy twoją małość, to możesz pluć na mnie, pienić się w złościć i wydalać z siebie wszelkie inne wydzieliny. Dla mnie i tak będzie to zauważalne tyle co pięrdnięcie pchły. Pozdrawiam:)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l papa--> hehehhahahahohoh i tak usuna te posty wiec.... to ty zaczales pierwszy wszystkich obrazac wiec juz wiesz jak sie inni czuja najlepsze zdanie jakie uslyszalem--> "ak dla mnie to nie istniejesz na tym forum, od tej chwili." poprostu buahahahaha aha i nie rob tu ot !! jakbys nie wiedzial jest tutaj regulamin caspik-->duzo duzo duzo lepiej teraz naprawde ladnie....
Napisano 29 Wrzesień 200519 l papa: jeśli denerwują cię nazwy topiców to załóż temat : "denerwują mnie anglojęzyczne topiki na max3d.pl" a nie szerz tutaj bezwartościowej dyskusji. Jesli chodzi o spis działów to nazewnictwo jest ogólnie przyjęte tak i na polskich jak i na zagranicznych forach, więc masz małe szanse na zmiany. Zaś co do reszty Twojej wypowiedzi: każdy może nazwać swój wątek jak chce, byle by bylo wiadomo o co chodzi. Jeśli jutro nazwę jakiś wątek "Scena 3d: OMA OPA und FLOCKI" to nic ci do tego. Co do Twojego pytania: Jest to forum polskojęzyczne ale zważ na to że ciężko by było przetłumaczyć: "Subdyvision Poly Modelling" A używanie słów w stylu "durnie", "patafiany" robi z Ciebie krzykacza próbującego jakoś zaistnieć na forum. KONIEC OT Caspik: Krzaki nadal strasznie mocno się wyróżniają. ogólnie to kadr mi nie pasuje. jakoś bardziej przemawia do mnie szeroki poziom niż wąski pion. Chyba nie namotałem? Pozdrawiam
Napisano 29 Wrzesień 200519 l dobra z tymi durniami przesadziłem, przepraszam. Co do 'Subdyvision Poly Modelling' to raczej nie mądre byłoby to tłumaczyć, to tak jak tłumaczyć 'hamburgera'. Mnie tylko chodzi o nadużywanie angielszczyzny w bezsensowny i bezmyslny sposób. Te wszystkie wtrącenia, zastępowanie polskich słów angielskimi itp.
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Dlatego proponuję Ci założenie nowego wątku w Wolnych Dyskusjach na temat anglojęzycznych słów na polskojęzycznych forach. A tak robimy szambo z wątku Caspika.
Napisano 29 Wrzesień 200519 l nie kłućcie się bo nikomu się nie chce tego czytać.....wracając do tematu wątka...poprawiony obrazek o wiele delikatniejszy...całkie dobrze wyszło:]
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Teraz lepiej, ale moim zdaniem jeszcze odrobine za moce są te krzaki ;)
Napisano 30 Wrzesień 200519 l konkretnie to o ktore krzaczki chodzi ? te czarne czy te brazowe ? czy moze i te i te?
Napisano 30 Wrzesień 200519 l ja bym bardzo DELIKATNIE przyciemnił(pokazał) te drzwa na samym końcu(najdalej) te z lawendowym kolorem...bardzo nieczytelna jest (to chyba) skała po lewej stronie....i czarna kreska po prawej stronie na dole trawy jest niepasująca.
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Mi chodzi o te czarne, ale jednak może już to zostaw - jest dobrze ;) A skała po lewej, jak -Pa6LO- napisał, jest może troche nieczytelna, ale jak tytuł wskazuje ma to być jezioro we mgle więc nie powinno być jakoś bardzo czytelne. Dla mnie ta praca wygląda bardzo dobrze :) Ale sam musisz zadecydować czy chcesz coś jeszcze poprawić... Pozdro
Napisano 2 Październik 200519 l Dlatego proponuję Ci założenie nowego wątku w Wolnych Dyskusjach na temat anglojęzycznych słów na polskojęzycznych forach. A tak robimy szambo z wątku Caspika. Tweety jak sam widzisz, nie ma sensu zamieszczac nowego wątku, bo cała reszta jest ślepa na tzw. 'higienę języka' , a ja nie bdę naprawiał świata na siłę. Koniec tematu.