boggoo Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Elo, wystawiłem to bo trenuje z vrayem i chciałbym wiedzieć czy światło dobrze wyszło. Tylko o to mi chodzi, wiem że będziecie się pewnie czepiać proporcji, aleja to tak na szybko bo chciałem tylko sprawdzić jaki render mi wyjdzie:) Chciałbym jakby co dokończyć tą pracę, zrobić jeszcze inne elementy. Nie jestem jeszcze dobry w modelowaniu, ale się to narazie wytnie. Pewnie powiecie, że nogi od stołu są za grube, zgodzę się zwami, ale to tak jak mówiłem wcześniej:) Powiedzcie mi czemu tam gdzie powinny być okna jest takie białe i czemu mógł mi się ten balkon taki jasny zrobić, bo jak ustawiałem światło to żadne znich nie jest nakierowane tak by oświetlało balkon od wewnętrzej strony. Będę musiał kupić sobie chyba nowego kompa, bo zdecydowanie za długo taką scenę mi renderuje(tą akurat renderowało mi 4,5godz, jestem ciekaw co będzie jak dam więcej elementów), bo ten na którym robie to od brata, więc nie mogę zapuszczać kompa na cały dzień by renderował. Parametrykompa brata: 1,3GHz Duron, 256MB RAM, GeForce 4 MX 440.
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 światło według mnie kiepsko wyszło,a co do czasu to bardzooooo długo jak na taki wygląd rendera. a tak swoją drogą to chyba korzystałes z tutoriala od evermołszon, przeciez tam jest wszystko ładnie opisane i pokazane :)
boggoo Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 ale ja modele robiłem na szybko bo chciałem tylko sprawdzić tego tutoriala, a dokładniej chodziło mi o światło, robiłem wszystko ze światłem jak było w tutorialu.
hkropinski Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 jak tak to ok, bo modele są raczej tylko boxami, a światło może być. Powinno bardziej rozjaśniać obszar wokół okna. czas renderingu długi, ale to nie jest najważniejsze, pozdr
xeav Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 osobiście uważam, że w tym tutorialu oświtlenie było zbyt cukierkowate na twoim renderze też tak jest
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 a zapodaj moze z materiałami podobnymi do tych, które sa pokazane w tutorialu, nie muszą byc te same ale zeby wyły przynajmnie podobne.
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 osobiście uważam, że w tym tutorialu oświtlenie było zbyt cukierkowate nie wiem czy było cukierkowate, mi sie zawsze zdawało ze tamten render i oświetlenie były bardzo realistyczne.
Rekomendowane odpowiedzi