Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie dotyczące programów wspomagających pobieranie z netu. Otuz szukam aplikacji która integrowała się z Operą no i oczywiście działała porządnie. Ja sam sprawdzałem już 6 takich programików i albo sa do kitu albo sa płatne albo ich twórcy nie słyszeli o Operze. Może wy kozystacie z czegoś fajnego.

Pozdtrawiam

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie uzywam opery a firefox, ale po prostu kocham Flashget. Nigdy mnie nie zawiodl a jakies tam wyimaginowane wspomaganie sciagania z FF to lipa.

Napisano
  • Autor

Też maiałem flashget'a ale do Opery go połączyć do koszmar, (przynajmniej dla mnie) miałem MassDownlandera i to był zarąbisty program ale po 20 dniach poprosił mnie o zapłacenie 30$:| Teraz wgrałem LeechGet ale to gówno też powinno działac na operze (po wgraniu plug-inu) ale nie działa...a mnie juz krew zalewa....ile można odinstalowywać i insalować nowe programy? Skoro Opera jest taka popularna to czemu są takie problemy z programami tego typu.

Napisano

zobacz ten adres moze ci pomorze http://my.opera.com/polski/forums/

a to znalazlem na tej stronie http://www.mojaopera.idu.pl/konfiguracja.html

Opera posiada w sobie moduł ściągania plików, który obsługuje wznawianie. Jeżeli jednak będziesz korzystał z programów ściągających pliki (np. GetRight) i chcesz ściągać pliki nimi możesz wykonać to co jest napisane poniżej. Będzie wygodniej.

Otwórz Preferencje - Typy plików odznacz Pokazuj pliki obsługiwane przez Operę i wpisz rozszerzenie jakiegoś pliku (mp3, zip, avi...) Gdy pojawi się na liście dany rodzaj pliku kliknij 2 razy na niego i wybierz Otwórz za pomocą innej aplikacji i wybierz GetRighta (albo jakiś inny program). Od teraz przy ściąganiu uruchomi się GetRight. Podobnie powinieś zrobić z innymi rozszerzeniami. Wtyczka do GetRighta nie będzie wtedy potrzebna.

pozdr...........

Napisano

Kiedys uzywalem Download Mage'a. Program sprawial sie bardzo dobrze. Zwlaszcza "sciagnij zaznaczenie", ale teraz pracuje z GetRightem i tez nie narzekam.

Napisano
  • Autor

Abstract dzięki za linki i podpowiedź...

Wracając do tematu....aplikacja którą mam aktualnie czyli ten LeechGet co prawda jakoś go zaprzyjaźniłem z operą ale....w życiu nie wiedziałem programu który by sie dłużej włanczał...chcąc coś pobrać usiałem czekać 3 min. aż wyskoczyło okienko pobierania (?!?!) Czemu to wszystko jest takie skomplikowane:(

Napisano

CzAk1 u mnie leechget dziala normalnie nie wolniej niż inne

osobiście do opery polecam getrighta wystarszy w opcjach zaznaczyć jedną opcje już berze wszystkie pliki

Napisano
  • Autor

Chyba obczaje tego GetRight'a bo jeszcze nie miałem go na dysku:P

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie...

Wgrałem sobie Free Download Menager i powinien on integrować z Operą od wersji 5.x. do 8.x. Ja posiadam Wersje 8.0 a mimo to nie chce mi się połączyć. Może ktoś kożysta z tego softu i wie o co chodzi.