Napisano 29 Wrzesień 200519 l Witam Mam pytanie do wszystkich chcących mi pomóc. Otóż chciałbym zdobyć informację w którym z programów łatwiej zbudować siatkę obiektu architektonicznego (budynku) w LightWavie czy w 3DS MAXie ? Jakie jest ogólne przeznaczenie obu tych programów? W którym z nich łatwiej projektować np domy? Mam nadzieję że graficy, którzy zaglądają tutaj na forum będą mogli mi te sprawy przybliżyć. pozdrawiam
Napisano 29 Wrzesień 200519 l LightWavie nie widziałem na oczy ... ale jakie jest przeznacznie 3ds max? Eeee ... Tworzenie grafik 3D? ... czyli co się tylko da jeśli chodzi o 3D ... jedni robią domy inni filmy animowane, inni jakieś obrazki, a inni to co im wyobraźnia powie bo można w tym cacku zrobić wszystko jeśli chodzi o 3D! NO BA! 3ds max ma specjalne funkcje pomagające architektom :P ... gotowe schodki, okna i drzwi (może coś jeszcze, nie pamiętam :P ) ... specjalne narzędzie do robienia ścian ... blablabla ... :P ... wracając do LightWavie o którym nie mam pojęcia - jeśli podobnie jak maxiu jest ogólnie do 3D no to ... eee ... xeav prawda Ci powie :) ...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l wydaje mi sie, że łatwiej będzie w 3ds bo: - jest prostrzy w obsłudze (choć to temat tabu, bo znajdzie się taki co nauczy się szybciej lightwave obsługiwać) - bardzo łatwo robi się ściany na splineach - jest więcej tutoriali do niego Pozdrawiam