Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 hej mam takie pytanie - swieży format miałem i nowego windowsika :] i chciałbym zrobic jakis obraz partycji systemowej co by potem szybko odzyskac gotową partycje z tego obrazu za pomoca jakiegos softu uruchamianego pod dosem czy cos - cos jak norton ghost tylko zeby było jakies demko tego ? znacie jakies takie softy - i drugie pytanie czy jak będe przywracał dajmy na to partycje C to wiem ze pójdzie ona sie grzac tzn dane na niej zgromadzone ale inne partycje takie jak D itd zostaja bez zmian prawda ?
xeav Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 http://discovervalue.com/drive_backup Paragon Drive Backup
Rascal Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 Ja od zawsze uzywam Symantec Ghost... dosowy oczywiscie :)
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Napisano 29 Wrzesień 2005 a któryś daje możliwośc stworzenia botowalnej płyty bo stacje dyskietek mam do dupy :/
SansSerif Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 Acronis działa tak że do backupu systemu nie musisz mieć go wcale zianstalowanego na dysku bo startuje z bootowalnego cd (tzn muszisz go najpierw zainstalować by zrobic sobie cd ale później można go odisntalować). Tworzenie backupu systemu i jego odtwarzanie przebiega w jakimś acronisdos i niestety (chyba(mi sie nigdy nie udało)) tryb ten nie umozliwia bezpośredniego zapisu na cd czy dvd więc trzeba mieć dwa dyski/partycje. Acronis umozliwia kopiowanie partycji systemowych i ich zmiejszanie lub powiększanie. Świetna sprawa, zapomniałem juz jak sie instaluje windę ;)
Rekomendowane odpowiedzi