Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej mam takie pytanie - swieży format miałem i nowego windowsika :] i chciałbym zrobic jakis obraz partycji systemowej co by potem szybko odzyskac gotową partycje z tego obrazu za pomoca jakiegos softu uruchamianego pod dosem czy cos - cos jak norton ghost tylko zeby było jakies demko tego ? znacie jakies takie softy - i drugie pytanie czy jak będe przywracał dajmy na to partycje C to wiem ze pójdzie ona sie grzac tzn dane na niej zgromadzone ale inne partycje takie jak D itd zostaja bez zmian prawda ?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

a któryś daje możliwośc stworzenia botowalnej płyty bo stacje dyskietek mam do dupy :/

Napisano

Acronis działa tak że do backupu systemu nie musisz mieć go wcale zianstalowanego na dysku bo startuje z bootowalnego cd (tzn muszisz go najpierw zainstalować by zrobic sobie cd ale później można go odisntalować).

Tworzenie backupu systemu i jego odtwarzanie przebiega w jakimś acronisdos i niestety (chyba(mi sie nigdy nie udało)) tryb ten nie umozliwia bezpośredniego zapisu na cd czy dvd więc trzeba mieć dwa dyski/partycje.

Acronis umozliwia kopiowanie partycji systemowych i ich zmiejszanie lub powiększanie. Świetna sprawa, zapomniałem juz jak sie instaluje windę ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności