Napisano 1 Październik 200519 l Słuchajcie, chodzi mi o texturowanie drzew bo wiadomo ze mozna całe drzewo wymodelować ale mi chodzi to takie mapy drzew z kanałem alpha zeby tylko nałożyć i juz :] wiec pytanie brzmi skąd wziąść takie cuś bo szukałem to raczej tego dużo nie ma a jak jest to bardzo brzydkie :/ może wy macie coś ? :) jak tak to sie podzielcie :P
Napisano 1 Październik 200519 l czekaj, zaraz.... trochę jasniej... chcesz dać płaska fotke z alphą na plane? czy chcesz dobre teksturki drzewa?
Napisano 1 Październik 200519 l nie to nie będzie tak - szukasz foty drzewa od frontu, otwierasz w szopie (lub garażu ;)) i w nowym layerze(z małym opacity na początku co by ci było łatwiej) robisz sobie alphe - zawsze możesz wejśc na evermotion lub cgtalk i spytac kogoś kto robił drzewa w ten sposób - zazwyczaj dziela się texturkami - zwłaszcza ludzie z ever'a są tak przyjaźnie nastawieni.
Napisano 1 Październik 200519 l Np. na "3D Total Texture v10 Trees & Plants" są drzewa z kanałami alpha.