wizz Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Słuchajcie, chodzi mi o texturowanie drzew bo wiadomo ze mozna całe drzewo wymodelować ale mi chodzi to takie mapy drzew z kanałem alpha zeby tylko nałożyć i juz :] wiec pytanie brzmi skąd wziąść takie cuś bo szukałem to raczej tego dużo nie ma a jak jest to bardzo brzydkie :/ może wy macie coś ? :) jak tak to sie podzielcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 czekaj, zaraz.... trochę jasniej... chcesz dać płaska fotke z alphą na plane? czy chcesz dobre teksturki drzewa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 płaską fote z alphą na plane ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 nie to nie będzie tak - szukasz foty drzewa od frontu, otwierasz w szopie (lub garażu ;)) i w nowym layerze(z małym opacity na początku co by ci było łatwiej) robisz sobie alphe - zawsze możesz wejśc na evermotion lub cgtalk i spytac kogoś kto robił drzewa w ten sposób - zazwyczaj dziela się texturkami - zwłaszcza ludzie z ever'a są tak przyjaźnie nastawieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Np. na "3D Total Texture v10 Trees & Plants" są drzewa z kanałami alpha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi