elmozaur Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Czesc. Dopiero zaczynam "zabawe" z maxem i chcialem zapytac czy mozecie polecic jakies linki z gotowymi scenami do pobrania i wczytania. Taki sposob wydaje mi sie najlatwiejszy do nauki nowego softu. Czytajac internetowe poradniki i tutoriale mniej wiecej poznalem zasady tworzenia obiektow i obslugi modyfikatorow. Do tej pory dzialalem przez 10 lat na Lightwave. Za wszelka pomoc z gory dziekuje Grzechu
Ser Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 przez 10 lat dziłałeś na Lightwave - to pewnie tworzyleś jakie sceny w tym sofcie. Po prostu sobie wyexportuj siatki do 3ds-a i juz.
elmozaur Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 tak ale w ten sposob nie poznam ustawien maxa. Np radiosity, kaustyka w lw i maxie dzialaja zupelnie inaczej. swiatlo w lw to kolor a w maxie fala...itp ale dzieki za zainteresowanie.
Shogun 3D Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Jak ja zaczynałem, to z używałem książki "3ds max 5 - projekty i rozwiązania" made by Helion. tobie tez radzę. masz tam co prawda wszystko od podstaw, ale dzieki znajomosci LW mozesz traktować książkę wybiórczo i wyłapywac jedynie różnice. max 5 nie odbiega na tyle ani interfejsem, ani podstawowymi opcjami od maxa 7, wiec ta książka nadal do nauki podstaw nadaje się wyśmienicie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi