Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jestesm baardzo początkujacy jestem na etapie łyżki z książki matrix :) i mam problem tzn kilka jak już naryzuje krawędz łyżki top i skopiuje ją to te 2 połówki nie chcą mi sie połączyć ... uzywam 3d max 7 to raz dwa to w fornt jak mam dopasować te łyżke czy mam narysować boczny kontur i też go zkopiować ?? wiem wiem głupie pytania :p

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 858
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli dobrze pamiętam, to ta łyżka była robiona na spline'ach?

Pewnie było tam opisane, jak połączyć spline'y po skopiowaniu... wchodzisz do panelu modify i wciskasz attach.

Jeśli nie dają się połączyć - możliwe, że podczas kopiowania nie była wybrana opcja 'copy', tylko reference/instance. Wtedy połączyć spline'y można dopiero po wybraniu dla kopii 'make unique'. Tyle wymyśliłem przy aktualnym opisaniu problemu.

Napisano
  • Autor

no własnie sek w tym ze nie moge połączyć lini wiem że to banalne ale cały dzień nad tym siedze ... bede kombinowac dzieki za podpowiedzi :p

Napisano
  • Autor

dobra za skomplikowane jak na pierwszy dzień z 3d max jak byście mogli poradzić od czego zacząć bo wszystkie kursy które mam to są już bardziej skomplikowane ...!!

Napisano

pierwsza sprawa - edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim.

co do problemu. poczytaj w faq mój post na temat modyfikatora surface - powinien nieco wyjaśnić przy tym i przyszłych problemach. Tutaj zastosuj weld/fuse

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności