Napisano 5 Październik 200519 l jestesm baardzo początkujacy jestem na etapie łyżki z książki matrix :) i mam problem tzn kilka jak już naryzuje krawędz łyżki top i skopiuje ją to te 2 połówki nie chcą mi sie połączyć ... uzywam 3d max 7 to raz dwa to w fornt jak mam dopasować te łyżke czy mam narysować boczny kontur i też go zkopiować ?? wiem wiem głupie pytania :p
Napisano 5 Październik 200519 l Jeśli dobrze pamiętam, to ta łyżka była robiona na spline'ach? Pewnie było tam opisane, jak połączyć spline'y po skopiowaniu... wchodzisz do panelu modify i wciskasz attach. Jeśli nie dają się połączyć - możliwe, że podczas kopiowania nie była wybrana opcja 'copy', tylko reference/instance. Wtedy połączyć spline'y można dopiero po wybraniu dla kopii 'make unique'. Tyle wymyśliłem przy aktualnym opisaniu problemu.
Napisano 5 Październik 200519 l Autor no własnie sek w tym ze nie moge połączyć lini wiem że to banalne ale cały dzień nad tym siedze ... bede kombinowac dzieki za podpowiedzi :p
Napisano 5 Październik 200519 l Autor dobra za skomplikowane jak na pierwszy dzień z 3d max jak byście mogli poradzić od czego zacząć bo wszystkie kursy które mam to są już bardziej skomplikowane ...!!
Napisano 5 Październik 200519 l pierwsza sprawa - edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim. co do problemu. poczytaj w faq mój post na temat modyfikatora surface - powinien nieco wyjaśnić przy tym i przyszłych problemach. Tutaj zastosuj weld/fuse