Napisano 7 Październik 200519 l Witam Postanowilem w koncu skonczyc przerabiac tylko tutoriale i splodzic cos wlasnego :P Tak do konca nie jestem pewien co z tego wyjdzie, poczatkowo mial to byc czolg w stylu wspolczesnym ale moze wyjdzie przebajerowane warhammerowe 'cos' ;) Jako ze jestem bardzo poczatkujacy bede wdzieczne za wszelkie sugestie, pomysly, krytyke itp :) zdrowko ;)
Napisano 7 Październik 200519 l zrob moze jakis konkretny model czołgu , zebys mial jakies referki ... bedzie ci duzo latwiej niz robic swoje ... tak mi sie wydaje przynamniej
Napisano 7 Październik 200519 l gdzie jest ten czołg...? piszesz że jesteś otwarty na krytykę a tu pusto :D
Napisano 7 Październik 200519 l Autor gdzie jest ten czołg...? piszesz że jesteś otwarty na krytykę a tu pusto :D bo takie rzeczy zwykle pisze sie na poczatku tematu :) maly update
Napisano 7 Październik 200519 l wow...jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos na tym forumie robil swoj wlasny projekt czolgu:)...powodzenia:)
Napisano 8 Październik 200519 l Ja też. Bardzo mnie zastanawia, ile dział tam będzie... Wiesz, co zrób może na dachu czołgu jakiś karabinek maszynowy... Co ty na to? Albo może jakąś wyżutnie rakiet ;P może dodaj coś, żeby ten czołg wyglądał agresywnie. W każdym razie coś mi mówi, że jak sie przyłożysz to będzie jedna z najfajniejszych pracek na forum i jeden z najlepszych WIP'ów. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Napisano 8 Październik 200519 l dobra, to ode mnie propozycja "trójkątnych" gąsienic z osłonką do połowy kół i miotacza ognia z przodu, "wbudowanego" w pancerz
Napisano 8 Październik 200519 l Autor miwt: dzieki :) przyda sie mintrill: ja rowniez jestem ciekaw co z tego wyjdzie :P Koniu_1990: dzieki ;) chociaz nie jestem pewien czy najlepsza :P zwazywszy ze dopiero zaczynam bawic sie w 3D, pewnie popelnie mnostwo bledow :] a najwiekszy hardcore zacznie sie przy przygotowywaniu siatki do photoshopa :P Avenger: sie zobaczy :P co masz na mysli piszac 'trojkatne gasienice'? :> jakos tego nie widze pozniej moze wrzuce jakis update :P edit: maly update :P
Napisano 8 Październik 200519 l Hehe... Moim zdaniem to szalejesz z tym działem, ale jak ma to być odjechany czołguś to oby tak dalej ;) Dodaj z boku jakąś osłonkę na gąsienice... Myślę, że może wyjść fajnie gdybyś dał jakiś właz na górze :) Z boku możesz dać jakiś karabinek maszynowy :) będzie dobrze ;) Trzymaj sie i życzę powodzenia ;)
Napisano 8 Październik 200519 l Autor malutki update :P jutro pewnie nic nie zrobie bo pracuje :/ bede wdzieczny za jakies porady dotyczace swiatla (jakich uzyc) oraz ktory renderer wybrac (oprocz scanline i mentala mam darmowego vraya i trial brazila)
Napisano 8 Październik 200519 l W takim wypadku proponuję mentala, choć może na początku przysporzyć trochę problemów, to IMO najlepszy wybór.
Napisano 9 Październik 200519 l Witam! No ciekawy pomysł, będę śledził postępy. Miwt -> a ja widziałem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17862 Pozdrawiam!
Napisano 10 Październik 200519 l Autor drobny update -dodane gasienice (proste i biedne bo niestety ogranicza mnie kiepska karta graficzna :/) -dodana oslonka -wywalilem pare drobiazgow -wywalilem zbedne vertexy, linie itp generalnie chcialbym jeszcze duzo zrobic ale chyba pomalu bede wykanczal (czytaj: dodawal drobne szczegoly) gdyz maszyna mi sie buntuje scenki raczej nie bede robil (z w/w powodu) wiec sa 2 koncepcje na podloze -albo jakis zwykly matowy material (powiedzmy beż :P) zeby na co mial padac cien -albo bialy material lekko odbijajacy obiekt (bede wdzieczny za jakies porady jak takie cos uzyskac) przy okazji mam pytanie w zwiazku z powyzszym, wystarczy zwykly spline czy lepiej obiekt umiescic w duzym box'ie?