Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Postanowilem w koncu skonczyc przerabiac tylko tutoriale i splodzic cos wlasnego :P

Tak do konca nie jestem pewien co z tego wyjdzie, poczatkowo mial to byc czolg w stylu wspolczesnym ale moze wyjdzie przebajerowane warhammerowe 'cos' ;)

Jako ze jestem bardzo poczatkujacy bede wdzieczne za wszelkie sugestie, pomysly, krytyke itp :)

zdrowko ;)

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zrob moze jakis konkretny model czołgu , zebys mial jakies referki ... bedzie ci duzo latwiej niz robic swoje ... tak mi sie wydaje przynamniej

Napisano

gdzie jest ten czołg...? piszesz że jesteś otwarty na krytykę a tu pusto :D

Napisano
  • Autor
gdzie jest ten czołg...? piszesz że jesteś otwarty na krytykę a tu pusto :D

bo takie rzeczy zwykle pisze sie na poczatku tematu :)

maly update

Napisano

wow...jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos na tym forumie robil swoj wlasny projekt czolgu:)...powodzenia:)

Napisano

Ja też. Bardzo mnie zastanawia, ile dział tam będzie... Wiesz, co zrób może na dachu czołgu jakiś karabinek maszynowy... Co ty na to? Albo może jakąś wyżutnie rakiet ;P może dodaj coś, żeby ten czołg wyglądał agresywnie. W każdym razie coś mi mówi, że jak sie przyłożysz to będzie jedna z najfajniejszych pracek na forum i jeden z najlepszych WIP'ów. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Napisano

dobra, to ode mnie propozycja "trójkątnych" gąsienic z osłonką do połowy kół i miotacza ognia z przodu, "wbudowanego" w pancerz

Napisano
  • Autor

miwt: dzieki :) przyda sie

mintrill: ja rowniez jestem ciekaw co z tego wyjdzie :P

Koniu_1990: dzieki ;) chociaz nie jestem pewien czy najlepsza :P zwazywszy ze dopiero zaczynam bawic sie w 3D, pewnie popelnie mnostwo bledow :] a najwiekszy hardcore zacznie sie przy przygotowywaniu siatki do photoshopa :P

Avenger: sie zobaczy :P co masz na mysli piszac 'trojkatne gasienice'? :> jakos tego nie widze

pozniej moze wrzuce jakis update :P

edit: maly update :P

pojazd_3.jpg

Napisano

Hehe... Moim zdaniem to szalejesz z tym działem, ale jak ma to być odjechany czołguś to oby tak dalej ;) Dodaj z boku jakąś osłonkę na gąsienice... Myślę, że może wyjść fajnie gdybyś dał jakiś właz na górze :) Z boku możesz dać jakiś karabinek maszynowy :) będzie dobrze ;) Trzymaj sie i życzę powodzenia ;)

Napisano
  • Autor

malutki update :P

jutro pewnie nic nie zrobie bo pracuje :/

bede wdzieczny za jakies porady dotyczace swiatla (jakich uzyc) oraz ktory renderer wybrac (oprocz scanline i mentala mam darmowego vraya i trial brazila)

pojazd_04.jpg

Napisano

W takim wypadku proponuję mentala, choć może na początku przysporzyć trochę problemów, to IMO najlepszy wybór.

Napisano
  • Autor

drobny update

-dodane gasienice (proste i biedne bo niestety ogranicza mnie kiepska karta graficzna :/)

-dodana oslonka

-wywalilem pare drobiazgow

-wywalilem zbedne vertexy, linie itp

generalnie chcialbym jeszcze duzo zrobic ale chyba pomalu bede wykanczal (czytaj: dodawal drobne szczegoly) gdyz maszyna mi sie buntuje

scenki raczej nie bede robil (z w/w powodu) wiec sa 2 koncepcje na podloze

-albo jakis zwykly matowy material (powiedzmy beż :P) zeby na co mial padac cien

-albo bialy material lekko odbijajacy obiekt (bede wdzieczny za jakies porady jak takie cos uzyskac)

przy okazji mam pytanie w zwiazku z powyzszym, wystarczy zwykly spline czy lepiej obiekt umiescic w duzym box'ie?

pojazd_06.jpg