klower Posted July 10, 2003 Share Posted July 10, 2003 Mam animacje, , obracajacy sie objekt, ale w standardowo w Maxie jest ustawione ze wpierw sie objekt orzpedza a na koncu animacji zwalnia. gdzie ustawic zeby predkosc byla od poczatku do konca taka sama ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robczan Posted July 10, 2003 Share Posted July 10, 2003 przeczytaj sobie gdzies o kontrolerach. nie jestem pewien, ale mysle ze musisz wybrac LINEAR controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klower Posted July 10, 2003 Author Share Posted July 10, 2003 hmmm to chyba nie to , u mnie nie dziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmk Posted July 11, 2003 Share Posted July 11, 2003 Cześć. Zaznasz sobie obiekt którego animację chcesz kontrolować, kliknij prawym kawiszem myszki na niego i wybierz CURVE EDITOR. Zobaczysz tam wykres \"zachowania\" Twojego obiektu - będzie lekko wygiety. Teraz zaznacz punkt charakterystyczny wykresu i ustaw tak, żeby wyprostować wykres (na górnym pasku są opceje tego dotyczące - takie ikonki z wykresikami). Możesz też dodawać punkty do krzywej i tym samym (przesuwając je) zmienić przebieg animacji. Jeśli chcesz zobaczyć wykresy wszystkich obiektów animowanych w scenie to wybierz z menu ANIMATION (chyba) --> CURVE EDITOR (albo TRACK VIEW - niepamiętam). Nie mam dostepnego w tej chwili MAX-a ale chyba nic nie pokręciłem. Pozdrawiam Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts