Napisano 10 Lipiec 200321 l Mam animacje, , obracajacy sie objekt, ale w standardowo w Maxie jest ustawione ze wpierw sie objekt orzpedza a na koncu animacji zwalnia. gdzie ustawic zeby predkosc byla od poczatku do konca taka sama ???
Napisano 10 Lipiec 200321 l przeczytaj sobie gdzies o kontrolerach. nie jestem pewien, ale mysle ze musisz wybrac LINEAR controller.
Napisano 11 Lipiec 200321 l Cześć. Zaznasz sobie obiekt którego animację chcesz kontrolować, kliknij prawym kawiszem myszki na niego i wybierz CURVE EDITOR. Zobaczysz tam wykres \"zachowania\" Twojego obiektu - będzie lekko wygiety. Teraz zaznacz punkt charakterystyczny wykresu i ustaw tak, żeby wyprostować wykres (na górnym pasku są opceje tego dotyczące - takie ikonki z wykresikami). Możesz też dodawać punkty do krzywej i tym samym (przesuwając je) zmienić przebieg animacji. Jeśli chcesz zobaczyć wykresy wszystkich obiektów animowanych w scenie to wybierz z menu ANIMATION (chyba) --> CURVE EDITOR (albo TRACK VIEW - niepamiętam). Nie mam dostepnego w tej chwili MAX-a ale chyba nic nie pokręciłem. Pozdrawiam Maciek