saygon Napisano 24 Sierpień 2003 Napisano 24 Sierpień 2003 ladnie, ale moze byc lepiej. popraw odroine muszelki i jakos lekko pobrudz, tlo zdecywodanie do poprawy. daj lepiej trawe. posiedz nad tym troche a pracka bedzie bardzo ladna. pokz moze jedna czy dwie latajace w tle. moze taka łąka pełna biedronek?
dr Ug Napisano 24 Sierpień 2003 Napisano 24 Sierpień 2003 Hmm.. twarz zdecydowanie kiepsko namalowana. Jezeli jednak chcesz zostac przy tym pomysle to sprobuj uzyc fotografii. Bedziesz mogl sie wtedy pokusic o hiper-realizm:) Biedrony same w sobie sa super:)
Sir Valeq Napisano 24 Sierpień 2003 Autor Napisano 24 Sierpień 2003 Już się robi nowe tło, panowie, już się robi... ;)
Sir Valeq Napisano 24 Sierpień 2003 Autor Napisano 24 Sierpień 2003 Dwa nowe tła, pierwsze z maxa, drugie zdjęcie oka (mojego :P ). Oceńcie. A ja już dzisiaj znikam... Idę jeszcze pograć w CMR3. ;)
dawid Napisano 24 Sierpień 2003 Napisano 24 Sierpień 2003 no ztym zdjeciem to fajniej ale brakuje mi tu jakiegos swiatla rysującego i dającego głębokie cienie. u ciebie jest tak jakby ktos uzyl duuuzej ilosci blend :)
RK Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 Stary- o niebo lepiej. Teraz to oczko ma sens. Może podnieś trochę biedronki ? Jedna nie mieści się w kadr... Fajna praca... baaardzo klimatyczna.
dr Ug Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 Swiatlo zdecydowanie mocniejsze, z glebszymi cieniami, no i of cuz cieplejsze, jak w tle. No wlasnie, tlo. IMHO powinienes jeszcze bardziej je rozmyc. Obiektywem do makro nie uzyskalbys takiej przestrzeni. Pewnie ciezko by bylo zlapac w ostrosc nawet te druga biedronke;) (raz mialem to w rekach, wiec wybaczcie, jezeli zalecialo lameria;) ) W tym momencie twarz zbytnio odwraca uwage od robaczkow.
Sir Valeq Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 Lepiej? A jakie to są \'głębsze\' cienie dokładnie? Ciemniejsze?
RK Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 A...jeszcze troszke wyżej ? :) Jak dla mnie cienie są ok- zostawiłbym takie jakie są... ale to rzecz gustu :)
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 drug ma racje- objektywy makro (Zazwyczaj) nawet nie łapią całości owada w głębi ostrości - przynajmnej te tańsze. te prawdziwe makro, stałoogniskowe ze skalą odwzorowania dużo mniejszą niż 1:1 to już sobie nieźle radzą. ale fakt faktem makro łapie ostrość na przedziale kilku milimetrów, a ta głowa wydaje sie daleko, zatem moja propozycja jest taka, abyś przyblizyl głowe (oko) a blura troszke zwiększył na (niektórych )krawędziach biedronek szczególnie... powodzenia
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 chociaż po ponownym przyjrzeniu się stwierdzam że przybliżanie głowy nie ma sensu... moze zwększ kontrat w photoshopie... ?
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 a tu zasymulowany słaby objektyw z - winietowaniem
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 aha jeszcze jedno - przepraszam baardzo za zaśmiecanie ale jeszcze jedną mam sugestie - jeżeli to jest na dworze to w zasadzie nie wiadomo czym są spowodowane takie cieple barwy - moznaby je troszke ochłodzic
Gotham Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 Hmmm, niby wszystko ok. Ale jakoś biedronki nie urzekają realizmem....
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 drug - tanie objektywy to nasza szara rzeczywistość :P
dr Ug Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 Heh, bez przesady. Nawet jezeli jest tak jak mowisz, to nie wszyscy musza wiedziec, jakimi efektami racza nas tanie obiektywy. Poza tym chyba nie chodzi o to, zeby stworzyc doskonala iluzje zdjecia, tylko uzyskac glebie w obrazie, zeby oko nie wyskakiwalo na widza;) IMHO oko powinno byc troche zasloniete przez galazke, robi sie ciekawiej.
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 zgadza się...oczywiście z tym winietowaniem to przesadziłem, bo nie jest to efekt tak strasznie widoczny jak ja to zrobiłem :)
Sir Valeq Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Tekst dla jury: I have decided to create a ladybird, for no one else was doing one at the time and it is one of the few insects everybody likes. Numerous were the ideas for the final scene. I chose to make a human eye in the background, which forced me to use a photograph (having an artificial one look real was difficult for me at this time) of my own eye (so it is no photo from the net). No other photos were used. The textures were hand made. Modelling techniques used were splines and poly. All in all, another lesson was taken, experience gained and work satisfying. Thumbnail: Obraz w większej rozdzielczości: http://www.artofcreation.strefa.pl/inne/ladybird.jpg
MJ Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 w sumie przyzwoita praca ... mogles pokusic sie o wiecej detali wymodelowanych , wiecej galazek ... ale ogolnie nie jest zle.
Rekomendowane odpowiedzi