Marcin Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Witam ostatnio nurtuje mnie problem kopiowania wlasnych filmów , prezentacji do aparatu cyfrowego posiadam Fuji Finepix s7000 nagrywa on calkiem dobrej jakosci filmy jak na cyfraka i teraz takie pytanie mam wyrenderowaną prezentacje w maxie , chce ją odtworzyć w aparacie jaki kodek i jakie ustawienia powienienem dobrac do filmu zeby byl on w takim samym formacie , kompresji , rozmiarze jak ten z aparatu ? nizej zamieszczam przykladowy 2 sek. filmik prosto z cyfraka czy moze mi ktos powiedziec jakim kodekiem są skompresowane te filmy ? tak samo jesli chodzi o dzwiek i czy to wszystko co musze zrobic ? http://www.augustow.mm.pl/~marviz/DSCF0311.AVI
MF Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Ten Twoj jest w MJPG... Moze wystarczy go tak skompresowac ? ;] A dzwiek jest w PCM.
upsilon1 Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 GSpot. jest to programik kotry wykrywa potrzebne kodeki i ich ustawienia w filmach. Czyli jesli nie wiesz w czym masz dany film to wykrywasz to tym programem. nagraj probke z aparatu... potem zbierz informacje tym programem i bedziesz wiedzial jak masz kompresowac swoje prezentacje aby aparat je przemlucil. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi