Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam mam 2 pytania :)

1.Jak w 3ds maxie 7 mozna dac jakis film jako tlo

2.Jak animacje zapisac w format *.avi

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a więc: nakręcasz film kamerą koniecznie cyfrową bo i monitor masz cyfrowy (kamerę i monitor mozesz kupic na giełdzie lub znaleźć na złomie ale w tym drugim przypadku możesz się liczyć z problemami w użytkowaniu). potem stawiasz blisko monitora i patrzysz jak przeskakują cyferki na monitor. włączasz maxa. te cyferki są zapisane w katalogu C:\Windows (jeśli masz zaintsalowanego windowsa na innej partycji to nie działa) potem musisz myszką przeciągnąć każdą cyferkę do maxa. myszkę mozesz kupic na giełdzie lub na znaleźć złomie ale w tym drugim przypadku możesz się liczyć z problemami w użytkowaniu. teraz możesz wcisnąć przycisk render i patrzeć jak cyferki zamieniają się w animowane tło. przycisk render mozesz kupic na giełdzie lub na znaleźć złomie ale w tym drugim przypadku możesz się liczyć z problemami w użytkowaniu.

Pozdrawiam

PS: patrz post xeav'a!!!

Napisano
  • Autor

dobra zaimportowalem film ... ale animacja konczy sie na 100 klatkach czyli okolo 1/4 filmu ... jak zrobic zeby to trwalo dluzej niz 100 klatek ?

Napisano

za dwa dni sam skasuję posty (bezwzględu na to czy wątek będzie istniał) a więc:

cyfrowy obraz opiera się na żelaznej zasadzie: wszystko można przedstawić za pomocą cyfry. tak więc widząc zdjęcie chomika widzisz tak naprawdę zbiór różnokolorowych liczb. często widac je jak sie powiekszy obraz do około 60000% a wtedy możesz przeciągać te cyferki pokolei. ważna zasada: cyfry należy przeciągać wciskając RMB przy włączonej 6-stej etiudzie Symfoni Bellucciego opusu piątego. Nie wolno!!! Przeciągaś za LMB albo za uszy! Nie wolno: zamieniać cyferek miejscami (może spowodować awarię windowsa - można go znaleźć na giełdzie lub na złomie ale w tym drugim przypadku możesz się liczyć z problemami w użytkowaniu), przesuwać ich względem igrekaksis i iksaksis. Nie wolno również nucić piosenek Deep Purple! Wszystko to może spowodować awarię stacji dyskietek i przegrzanie mikrofalówki! mikrofalówkę możn zaleźć na giełdzie albo na złomie ale w tym drugim przypadku możesz się liczyć z problemami w użytkowaniu.

Napisano
  • Autor

a jak zrobic ze w 3ds maxie w momencie gdy nacisne przycisk play ... to idzie mi i tlo (film) i animacja zrobiona w maxie a nie tylko to drugie ?

Napisano

a mnie sie nie podoba wypowiedz tweety'ego :P uwazam ze powinien bardziej zaglebic sie na tym zlomowisku :P a tak na powaznie czemu az tak stronicie od pomocy koledze ;))

Napisano

Mi sie wydaje ze powinien byc taki regulamin zanim ktos cos napisze na forum to musi przynajmniej przeczytac taka mala ksiazeczke 3DSMAX w 1 tydzien. No moze sprobuj sam odpowiedziec bo te pytania mnie przerastaja

Napisano
  • Autor

dobra jest cos takiego jak dzial pomoc na tym forum ... pomozecie czy nie ?