Tomasz Kucharz Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Witam - mam taki problem WIN XP - mam zapuszczony render sieciowy - 7 komp razem z moim - backburner mnie informuje że: Do tego komputera zdalnego nie można obecnie uzyskać więcej połaczeń, ponieważ istnieje już maksymalna akceptowalna liczba połączeń (0x47) jak zwiększyć w windzie ww. z dopuszczone połączenia ze standardowego 5 na więcej ?? pozdro
Tomasz Kucharz Napisano 15 Październik 2005 Autor Napisano 15 Październik 2005 Z tego co juz sie dowiedziałem to chodzi prawdopodobnie o limit połączeń przychodzących bloku SMB (Server Message Block) w grupie roboczej peer-to-peer systemu Windows dla edycji Home - ta ilość to 5, dla prof 10 - ale mimo to przy edycji home jesli jest uruchomiony backburner server na 5 kompach ( w tym na kompie który steruje sałą operacją) bład się pojawia. czy da się w jakiś sposób zmusić winde do akceptowania wikszej ilości połączeń ? pradwopodobnie wartość klucza TcpMaxPortsExhausted (default=5) odpowiada za ilość połączeń lecz w edycji home nie znalazłem go w rejestrze zmiana windy odpada - to komp firmowy
SUPER_OkO Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 Heh to zes dowalil, chyba pownienes zadac pytanie na jakims serwerowym forum albo tam poszukac odpowiedzi. Bo ja nie mam pojecia jak to obejsc moze jest jakis programik do zarzadzania siecia ktory zamydli oczy windzie
xeav Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 lecz w edycji home nie znalazłem go w rejestrze spróbój go dopisać
Tomasz Kucharz Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 raczej to nie zadziała - prawdopodobnie (nie znam się na tyle) wartość tego klucza jest wypadkową kilku innych dlatego go niewidać
Shido Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 uruchom program xp-AntiSpy PL ->opcje specjalne->limit polaczen i tam wez sobie max ile sie da :P moze pomoze :)
Tomasz Kucharz Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 Zainstalowałem - ustawiełem - nie dał rady - problem nadal istnieje
Tomasz Kucharz Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 Teraz problem objawia sie nie informacją o przekroczeniu akceptowalnej liczby połączeń ale "nieoczekiwanym błędem" przywracam domyślne
Tomasz Kucharz Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 chyba mam już przepis - jak przetestuje to napisze thx
Rekomendowane odpowiedzi