marq Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Siemacie... takie mam pytanko. Normalnie robię grafikę rastr. w programie photoshop. Chcę zrobić tak, żeby element (kształt) zrobiony w phsp załadować do maxa jako poly, albo mesh. Pewni erobi się to bardzo prosto, ale nie mogę nigdzie znaleźć instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Z tego co wiem, to nie ma takiej opcji. Można zapimportować grafikę wektorową jako obiekty, ale rastrowej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marq Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 aha... ale widziałęm kiedys cos takiego: to był obrazek w bitmapie, był na nim biały liść na czarnym tle. hm... hyba, że po to żeby go odrysować łatwo w maxie :/. ok... trudno.. Ale powinni coś takiego zrobić:]. Odrazu zapytam... z kąd można sobie ściągnąć za darmo pełną wersję V-Raya (nie ważne jaką). Bo zdaje się, że trzeba coś rejestrować albo kupować jakieś licencje. Albo może ktoś mógłby mi to wysłać na e-maila? :]. Już się tego oszukałem jak głupi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2625&highlight=piractwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 liść i czarne tło to materiał, nakładany na plana (prostokąt). W miejscu gdzie występuje w bitmapie kolor czarny obiekt jest całkowicie przezroczysty czym jaśniejszy tym mniej przezroczysty (lub odrotnie nigdy nie pamiętam). Oczywiście bitmapa musi być załadowana do slotu opacity lub jak takowego niema to do refraction. Tylko jak nie pracujesz w 3ds to pewnie i tak niewiele z tego zrozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 nie wiem czy sie uda, ale mozesz uzyc modyfikatora displace i convertowac pozniej do poly, ale czy zachowa ksztalt to nie obiecuje. Co do vray, to na ich stronie znajdziesz wersje free, niestety ma ona ograniczenie w rozdzielczosci. Pelna wersja po zakupie licencji. Piractwo w Polsce jest zabronione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 prosto sie nie da może przez inne formaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi