Bacry Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 właśnie zdarzyła mi się dziwna przypadłość związana z 3dsmax. Po wywrotce maxa odczytałem plik recover i okazało się, żę za nic w świecie nie mogę przesunąć niektórych obiektów. kiedy były wybierane w vieporcie na dole pokazywał się napis, że wybrano 0 entitsów (obiektów) kiedy wciskałem h nie było ich naliście. Nie pomogło też kopiowanie obiektów te które powstawały na nowo również nie mogłem przesówać. dopiero kiedy wyciągnąłem siatki przez detache udało się w nowych obiektach wrócić do normalności. Wierzchołki w obiektach działały normalnie. Jaka to przypadłość mnie trafiła? Czy było już o tym na forum? Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 nie przycisnąłeś przypadkiem spacebar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 ta mialem tak kilka razy , wqrzalem sie zazwyczaj , odpalalem 2 maxy , w jedym merge i kopiowalem reszte ustawien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 to nie jest spacebar:D a merge nie zadziała ponieważ obiektów nie ma liscie selekcji. Są tylko kiedy załaduję scenę tylko nie mogę ich wybrać przez listę selekcji (klawisz H) tylko przez bezpośrednie wskazanie w vieporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 daj na save as a potem spróbuj włączyc maxa od nowa mi to pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 wyprubuje przy następnym razem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi