Napisano 19 Październik 200519 l szukam trutoriali po polsku jak zrobić samochód znalazłem sporo ale nie po polsku i do tego same zdjecia zero opisu wiem że musze zrobić 4 boxy tzn plany front back left top i potem co tworze plan i ustawiam mu 50%opacity i jakim modyfikatorem modeluje ?.,..
Napisano 19 Październik 200519 l Zamieniasz go na editable poly i korzystasz z narzędzi jakie oferuje. Poszukaj na evermotion tutoriala o Land Roverze... prościej jak PG to zrobił raczej już się nie da wyjaśnić.
Napisano 19 Październik 200519 l Autor no mam ten trutorial jest po angielskiemu ale ok tylko nie kapuje bo mam już tego boxa małego i jak on tworzy cos takiego zaznaczam polygony kasuje trzy wewnętrzne ....??http://www.evermotion.org/tutorials/modeling/car_modeling_max/4.gif
Napisano 19 Październik 200519 l Nowe polygony tworzysz zaznaczając krawędź i przesuwając ją z wciśniętym shiftem.
Napisano 19 Październik 200519 l Autor aaaaaaaaaaaaaaaaaa ok dzieki jest tam coś napisane ale myślałem że on wtedy skopiuje tzn no dobra nie ważne mój angielski jest świetny :p pozdro!
Napisano 19 Październik 200519 l Autor kur..... czy ja dobrze to rozumiem.. tworze boxa konwertuje na poly kasuje polygon ten który bedzie od środka i zaznaczając krawędzi rozciągam dopasowywując do plany z texturą samochodu ..?
Napisano 19 Październik 200519 l Ok, teraz zgłupiałem (i wyglądam trochę jak Marvin z avatara) :| Możesz wywalić 5 polygonów i zacząć od jedego, możesz zrobić plane zamiast boxa... co kto lubi. Chodzi o to, żeby zbudować bryłę samochodu (pooglądaj siatki samochodów tu na forum) a potem nakładasz meshsmooth, albo tworzysz Subdivision surface z poly i on ci go ładnie wygładzi... Jakieś dziwne te pytania zadajesz ;)
Napisano 19 Październik 200519 l Autor ok bo bawiłem sie plsajnami i botem surface ale wychodziło mi no nie zabardzo gładkie powieszchnie nawet po dodaniu mesh smoth próbowałem poukłądać vertexy ale było ich dużo i trudno było je poukładać tak by dawały naprawde równą powieszchnie i myślałem że jak boxem bede modelowac to bedzie łatwiej "niezkazitelnosć" utrzymać :p ale wsumie to na to samo wychodzi ??? trza nałożyć siatke i potem coś na nią naciągnąć ?
Napisano 19 Październik 200519 l nic nie trzeba naciągac :) http://www.3dtotal.org wejdz w tutoriale i znajdz modeling fiata500. na poczatek zignoruj to ze splanjami w nadkolu bo pewnie nie zalapiesz, poprostu ucz sie na tym tutku samego poly modelingu pozdro