Skocz do zawartości

Tutorial o efektach z filmu Matrix(POMOCY)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Jestem dość początkujący, dlatego zaczynam od łatwych tutoriali(ten jest dla początkujących i zaawanasowanych). Mam problem z dodawaniem powierzchni (Surface) do modelowanej łyżki. Łyżka została wymodelowana w sposób opisany w książce, składa się z górnej i dolnej połówki(odbicie lustrzane). Efekty Surface są dość nie przewidywalne, wychodzi szwajcarski ser. Za pomoc z góry dziękuję.

Soft: 3dsmax 7 technika: Spline łączone z dwóch połówek, potem na to Surface

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

kurde zdaje mi sie ze wszystko dobrze zrobilem. Attach sie nie da zrobic bo wszystko jest niby juz polaczone. Nie rozumiem tego fragmentu ze Surface dziala tylko na trójkąty i prostokąty. Dzięki z odpowiedź. Ja jeszcze popróbuje jak nie dam rady to napiszę o efektach.

Napisano
Nie rozumiem tego fragmentu ze Surface dziala tylko na trójkąty i prostokąty.

Cala figura musi skladac sie z czesci troj- lub czworokatnych. Jesli spline ma wiecej wierzcholkow, sprobuj podzielic go na mniejsze czesci za pomoca np. create line a powstale na skrzyzowaniach wierzcholki polaczyc weld lub fuse, jak to juz napisal VGT

daj screena spline,u bez surface

Napisano

Ogromne dzięki! Kapuję już sprawe kątów, rzeczywiście miałem figury wielo-kątowe, rozbice ich na trójkątowe i czworokątowe pomaga. Popróbuję i napiszę o rezulatach.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności