Napisano 22 Październik 200519 l Witam! Jestem dość początkujący, dlatego zaczynam od łatwych tutoriali(ten jest dla początkujących i zaawanasowanych). Mam problem z dodawaniem powierzchni (Surface) do modelowanej łyżki. Łyżka została wymodelowana w sposób opisany w książce, składa się z górnej i dolnej połówki(odbicie lustrzane). Efekty Surface są dość nie przewidywalne, wychodzi szwajcarski ser. Za pomoc z góry dziękuję. Soft: 3dsmax 7 technika: Spline łączone z dwóch połówek, potem na to Surface
Napisano 22 Październik 200519 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3191 and go on! prawdopodobnie punkt 2 lub 3; mi pomogl :)
Napisano 22 Październik 200519 l kurde zdaje mi sie ze wszystko dobrze zrobilem. Attach sie nie da zrobic bo wszystko jest niby juz polaczone. Nie rozumiem tego fragmentu ze Surface dziala tylko na trójkąty i prostokąty. Dzięki z odpowiedź. Ja jeszcze popróbuje jak nie dam rady to napiszę o efektach.
Napisano 22 Październik 200519 l Nie rozumiem tego fragmentu ze Surface dziala tylko na trójkąty i prostokąty. Cala figura musi skladac sie z czesci troj- lub czworokatnych. Jesli spline ma wiecej wierzcholkow, sprobuj podzielic go na mniejsze czesci za pomoca np. create line a powstale na skrzyzowaniach wierzcholki polaczyc weld lub fuse, jak to juz napisal VGT daj screena spline,u bez surface
Napisano 22 Październik 200519 l Ogromne dzięki! Kapuję już sprawe kątów, rzeczywiście miałem figury wielo-kątowe, rozbice ich na trójkątowe i czworokątowe pomaga. Popróbuję i napiszę o rezulatach.