Napisano 23 Październik 200519 l mam pytanie nie dokońca z wiazane z 3d max otuż mam zasilacz q-tec 500 w ma jeden duzy wiatrak na "spodzie" i teraz czy ten wiatrak powinien być skierowany na dół czy do góry z tym że na górze nie ma wiele miejsca może z 5 cm miedzy obódową a wiatrakiem narazie zamocowałem go wiatrakiem do dołu ale wszystki naklejki sa dogóry nogami boje sie że jeśli nie powinien w ten sposub być zamocowany to łozyska sie zuzyją możę ktoś mi poradzić ..????
Napisano 23 Październik 200519 l Wszelkie zasady logiki wskazywałyby, że wiatrak powinien być na górze, bo po co komu naklejki do góry nogami? Popatrz jak masz ułożone wejście zasilania. Po zamontowaniu zasilacza powinno być tak -> '.'
Napisano 24 Październik 200519 l Jeżeli zasilacz ma dwa wentylatory, to jeden z nich powinien wdmuchiwać powietrze do zasilacza, a kolejny wydmuchiwać je na zewnątrz obudowy. Dwa wentylatory ułatwiają (nieznacznie, ale zawsze) cyrkulację powietrza, która powinna wyglądać tak na załączonym obrazku. Ten wentylator, który masz w zasilaczu powinien być mniej więcej nad procesorem i jego coolerem. Wtedy tłoczy to nagrzane powietrze do zasiłki, a następnie poza obudowę. Ponadto chyba nie da się zmontować zasilacza odwrotnie.
Napisano 24 Październik 200519 l a no wlasnie tak powinno byc uklad zasilania patrz -> tymek, dodatkowo jesli masz wentylator na bocznej obudowie to powinien wdmuchiwac a jak na górze obudowy to wydmuchiwac.
Napisano 24 Październik 200519 l Autor no nie wentylator jest jeden ale duży jest na górze tzn teraz na dole :) i on zasysa powietrze ze srodka i wydmuchuje na zewnatrz no logika wskazuje ze naklejki nie powinny byc do góry nogami ale... esli wiatrak bedzie u góry to bedzie mała przestrzen miedzy wiatrakiem a góra obudowy to jest ten zasilacz http://1klik.pl/sklep/Zasilacze_do_obudow_ATX_mATX/Zasilacz_Q_TEC_ATX_500W_BIGFAN_LN_PFC_13981/c61/p207133/
Napisano 24 Październik 200519 l Wiatrak ma byc u dolu. Z reszta o ile wiem inaczej nawet nie da sie go zamocowac. Ja mam chiefteka z jednym 12cm wiatrakiem ktory zasysa powietrze z pod zasilacza i wydmuchuje je z tylu obudowy. Generalnie wszystko dziala tak jak na obrazku ktory zamiescil mintrill. pozdrawiam
Napisano 24 Październik 200519 l Autor no ok bo nie byłem pewien czy ma być na dole bo wszystkie naklejki sa do góry nogami łacznie z gniazdem od zasilania ale sprawdziłem i nie da sie inaczej bo sruby nie pasują wiec wszystko jasne dzieki za pomoc pozdro!!