Napisano 27 Październik 200519 l hej mam zapisany kilka materialow w multi/sub-object, wszystko jest w pliku .mat i bitmapy sa w formacie tiff, a ja chce je zmienic wszystkie na jpg, wiec dalem convert na jpg ale nie wiem jak zrobic byly w multi... chyba czaicie o to mi chodzi :)
Napisano 27 Październik 200519 l tak szczerze to nie bardzo...jeżeli w każdym z materiałów masz mapki w tiff ti musisz pozmieniać ścieżki do tych w jpg ?
Napisano 27 Październik 200519 l Autor no obojetnie aby czytalo mi te mapki w jpg, wiec jak mam to zrobic ;)
Napisano 27 Październik 200519 l w kazdym materiale zmienić ścieżki do nowych mapek (tych w jpg) w odpowiednich kanałach (diffuse, bump itp.) może jest jakiś automat który by to zrobił szybciej ale mi nic nie wiadomo :)
Napisano 27 Październik 200519 l Autor vorek hm nie da sie tak ;) to ja tez wiem to co napisales u mnie jest inna sytuacja napisze wogule co chce zrobci to bedzie latwiej wiec chce w mojej scence uzyc drzewka xfrog, a chce wyrenderowac ja w maxwellu, a maxwell nie czyta tiff, wiec poszukalem na forum co trzeba zrobic zeby czytalo " I just had to update the multi-sub materials to maxwell mat. Although they use TIFF images with alpha channels for opacity so I did had to change them over to jpg's and make new clip maps". wiec zapisalem muslti jako mat, zmienilem silnik na maxwella i tu wlasnie probuje zmienic na jpg, ale nie moge wejsc w kazdy osoibny element jak pisales vorek i zmienic na jpg bo nie da sie ;)
Napisano 27 Październik 200519 l NIe zrobisz tego w oknie, które pokazałeś. Musisz przerzucić ten materiał do slotu w edytorze i tam dopiero zmieniać ścieżki