Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

cze [heej]

Oto scenka z mojej pierwszej sensownej (i hope[spox]) animki.

Ocencie jesli mozecie.

naara [papapa]

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cool bardzo mi sie podoba ta scenka ,bys mogl pokazac jakas postac co bedzie w tej animce czy jeszcze nie zrobiles ? zrob tutaj porzadna rzeznie :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

No, no, powiem że wygląda nawet, nawet :) Tylko cosik mi ta kamera nie pasi, ale wszystko inne jest Cooool!!! :)

[rotfl2]

Napisano

A scena o żywo wyciągnięta z filmu. Gratuluję wierności orginałowi. Ja też oczywiście czekam na więcej.

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za komentarze

przepraszam za tą okropnie długą przerwe ale to był mój pierwszy post i było troche problemów :)

Pomimo to wrzuce jeszcze kilka obrazków

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za komentarze

przepraszam za tą okropnie długą przerwe ale to był mój pierwszy post i było troche problemów :)

Pomimo to wrzuce jeszcze kilka obrazków

Napisano

No elegancko, ale przez tą kamerę to wygląda jakoś sztucznie. Teksturki fajne, proporcje nawet, nawet, czekam na filmik :)

Napisano
  • Autor

Niestety musze ca│oŠ odstawiŠ na jaki czas , poniewa┐ rozpocz▒│em prace nad czym wa┐niejszym ( mo┐e wrzuce to na forum :) )

Co do kamery to postaram sie jako j▒ zmodyfikowaŠ.

Na koniec jeszcze g│ˇwny masakrator :cool: ... , ktˇry jak widaŠ nie jest sko˝czony. Kiedy zarzuce wszystko na WIPa i mo┐e wtedy doko˝cze.

Napisano

fajnie się zapowiada :) tylko że w ogóle mi się nie podoba textura filarów :| o ile pamiętam to na filmie na filarach znajdowały się płytki (widać to zwłaszcza po tym, jak Neo i Trinity wsiadają po rzeźni do windy, jest wtedy ujęcie na cały burdel jaki zostawili i odpadająca z filaru płyta :)) a u ciebie wyglądają jakoś tak sztucznie, nie przekonują mnie :P mam nadzieję, że to poprawisz :) trzymaj się [piwo]

P.S. ten twój Neo to nawet podobny :D

Napisano

I może wrzuć jakiś scenopis, storyboard, animatik, cokolwiek tam masz, to będzie można podyskutować nad scenariuszem i przebiegiem filmu, ustalic dynamikę, itp.

Napisano
  • Autor

małe poprawki w rozkładzie ścian i filarów, troszke inne ustawienia kamery i płytkowa texturka. Zrobiło sie troche bardziej \"szaro\" po zmiane światła ale to jeszcze do poprawy:)

Napisano
  • Autor

jeżeli chodzi o storyboardy, scenopisy itd. to na razie ich nie mam. Jak przejdę do robienia właściwej części filmiku to na pewno je obmyśle . Nie chce odtwarzać dokładnie scenki z Matrixa , chciałbym coś tam jeszcze wprowadzić ciekawego ;) . Więc czekam na odjazdowe pomysły .

[killer][killer][killer]

Napisano

to ostatnie bardzo mi się podoba :) wygląda bardzo realistycznie, zwłaszcza to światło w oknach, pozdrawiam [piwo]

Napisano

ALE JAJA!!!

Ostatnio zacząłem robić to samo, co Ty, ale chyba zarzucę swój projekt, bo robiłem z głowy i jak zobaczyłem Twoje wnętrza to już mi się odechciało. Życzę więc powodzenia. Aha i sorry ale dla potwierdzenia swoich słów wrzucam to, co do tej pory zrobiłem.

Napisano
  • Autor

No fajnie, ale nie poddawaj sie przypadkiem ( a już na pewno nie z mojego powodu:) ). Jak chcesz to moge ci przesłać na maila plan tego co zrobiłem ( nie jest to może wiele ale może ci sie przyda :) ) [piwo]

Napisano
Originally posted by Loozack

to ostatnie bardzo mi się podoba :) wygląda bardzo realistycznie, zwłaszcza to światło w oknach, pozdrawiam [piwo]

:) dokladnie :)

tylko czy za tym oknem nic przypadkiem nie ma byc widoczne ? (nie pamietam juz jak to w filmie bylo). ale ogolnie bardzo ladnie :)

Napisano
  • Autor

za oknem w filmie nie ma zbyt wiele , aczkolwiek coś jest :) . Zresztą widać to na obrazku:

Napisano

heh......tez sie nosilem z zamiarem zrobiena filmiku na podstawie scenki z lobby w matrixie.Pamietam jak mi kopara opadla jak siedzialem w kinie:D...takich rzeczy sie nie zapomina...No,ale jak ktos sie juz wzial za to.........

Napisano

Scenka już wyglada nieźle... tylko materiały wciąż kuleją. najbardziej boli ich sterylność. Kanał reflection zupełnie pusty... odbicia w każdym miejscu perfecto gładkie... tak jakby te ściany, podłoga nawet palcem nie została dotknięta... jak starczy Ci zapału to popracuj nad tym please... wystarczy że zmiksujesz bumpa, diff i noisa i wrzucisz do reflect... będzie na pewno dużo lepiej... pozdro

Napisano
  • Autor

Jasne, że mam zapał :). Jedyne czego teraz brakuje to czasu . Po pierwsze szkoła, a po drugie, jak już wcześnij pisałem , pracuje nad czymś ważniejszym , więc matrix musi poczekać conajmniej do lata:). To co jest jeszcze nie zaspokaja moich ambicji :) i napewno nad tym popracuje.

Dzięki za komentarze i motywowanie do działania :D [piwo]

Napisano

a czy przypadkiem cos nie wystaje z przed żaluzji(prawa część rysunku):D wygląa mi to na kawałek ludzia;)

Napisano

wlasciwie to co ta praca robi w Gallery - FINISHED WORKS ??:) dawaj to do WIPa :).

ps.

aaa jednak za oknem cos jest widac jakis budynek :] moglbys to dodac u siebie w scenie :)

pozdro

Napisano

Ciuciu dolacz do szefa i zrobcie nowego matrixa 1, ja moge kilka obiektow porobic i bedziecie wachowscy II

Napisano

Jesli moje marne możliwości do czegoś się przydadzą to nie ma sprawy, jestem za.

2 Wachacze.

Napisano

No to się zbierzcie w kilku i razem zabierzcie się za tą animkę:D Narazie ql to wnętrze. Przypomniało mi się jak byłem w kinie:)

...Milion szpilek nawet słonia zakłuje...

Mao Tse Tung

To tak przeczytałem gdzies kiedyś:D

Pozdro[piwo] i powodzenia!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.